DOBRO NAM DOŠLA NAZAD LIGO ŠAMPIONA Sjajan fudbal - Siti uništio Dance, Real preživeo u Nemačkoj

22:56 | 13-02-2024

Fudbal 0

Uzbudljive utakmice i sjajan fudbal na startu nokaut faze Lige šampiona.

Mančester siti, Kopenhagen
EPA-EFE/Mads Claus Rasmussen

Da je Mančester siti birao rivala na žrebu za osminu finala utisak je da ne bi mogao da bira boljeg. I to se i pokazalo večeras. Kopenhagen jeste rezultatski, ali ne i po igri, parirao prvaku Evrope - 1:3!

Jasno je bilo od starta utakmice da je aktuelni šampion Evrope ogroman favorit i potrudio se da to brzo i pokaže.

Od kada se Kevin de Brujne vratio na teren posle povrede upisao je dva gola i pet asistencija. Precizan je bio i večeras.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Fantastičnu akciju je Belgijanac krunisao na dodavanje Fila Fodena već u 10. minutu. Usledio je potom i peh za "građane". 

Povredio se Džek Griliš sredinom prvog dela igre i morao je van terena. Zamenio ga je Žeremi Doku koji se pokazao kao odlično pojačanje Gvardiole.

Nije mogao Kopenhagen da diše. Siti je konstantno imao posed lopte preko 70 odsto, ali je usledio šok.

Sve je krenulo od katastrofalnog pasa Edersona koji je presečen, posle šuta se lopta od bloka odbila do Matsona koji je matirao užasnog Brazilca na golu Sitija.

 

 

Ipak, Siti je terensku inicijativu naplatio u idealnom trenutku - u smiraj prvog poluvremena. Opet je De Brujne vukao konce i ovoga puta je upisao asistenciju za Bernarda Silvu koji je rešio situaciju jedan na jedan sa Kamilom Grabarom.

I u drugom poluvremenu je aktuelni prvak Evrope bio apsolutno dominantan. Ređale su se šanse De Brujnea, Dokua, Rodrija...

Na kraju, Siti je preko Fila Fodena u 93. minutu uspeo da slomi otpor rivala i sa većom prednošću će dočekati revanš na Etihadu.

U drugoj utakmici večeri je Real Madrid uspeo nekako da nadigra Lajpcig i sa 0:1 odnese veliku prednost u Madrid pred revanš.

FK Lajpcig EPA-EFE/FILIP SINGER
 

 

Jako zanimljivo je počela utakmica u Nemačkoj. Praktično iz prvog ozbiljnog napada je Lajpcig stigao do gola preko Benadžamina Šeška.

Međutim, pomoćnik je poništio gol, VAR je potvrdio tu odluku, mada ima dosta kontroverzi pošto Slovenac nije bio u ofsajdu. Jedino je Hajnrihs uticao na Lunjina (i to je diskutabilno) zbog čega je odlučeno i da nema pogotka.

Upravo je Šeško bio maltene permanentna opasnost po gol Reala. Više puta je uspešno bežao čuvarima, stavljao na muke odbranu španskog giganta koja ga je jako teško čuvala.

Sa druge strane je i Vinisijus žunior koristio brzinu i umeće. Nažalost, sve što smo videli nije dovelo ni do jednog pogotka u prvom delu igre.

Ali, sve se rasplamsalo u drugom delu igre. Posebno posle prave majstorije Brahima Dijaza. Fantastično je Španac posle solo prodora zatresao mrežu Lajpciga u 49. minutu igre.

Proigrao je Real posle pogotka. Čvrsto je napadao i umalo da stigne i do drugog pogotka. Pukao je kontranapad po levoj strani, izlomio je Vinisijus Klostermana, jako inteligentno gađao, ali je pogodio samo stativu!

U samom finišu utakmice je Lajpcig stisnuo "kraljeviće". Dve sjajne šanse su imali Simons i Šeško i oba puta je Lunjin fantastično reagovao.

Na kraju je Ukrajinac i spasio Madriđane koji su nekako preživeli ovo gostovanje i sa minimalnom prednošću čekaju revanš.

Kopenhagen - Mančester siti 1:3 (1:2)

(Matson 34 - De Brujne 10, Bernardo Silva 45, Foden 90+3)

Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)

(Dijaz 49)

Kraj utakmica!

Druga poluvremena: 

93. minut - Gooool za Siti. U samom finišu utakmice je Fil Foden stavio tačku na utakmicu!

90. minut - Dobar pokušaj Kevin de Brujnea iz slobodnog udarca. Odbranio se nekako Kopenhagen i iz ove, neugodne, situacije.

 

 

86. minut - Kuva u samom finišu utakmice u Lajpcigu. Frustrirani su domaćini zbog činjenice da ne uspevaju da postignu gol. Na meču u Danskoj, Siti se trudi da pronađe još jednu rupu u odbrani domaćina koji se znalački brani. 

81. minut - Kakve dve šanse za Lajpcig! Najpre je Simons sjajno šutirao, potom i Šeško, ali je Lunjin zaista zaslužio platu večeras.

76. minut - Prve izmene je napravio trener Lajpciga Marko Roze. I to trostruku. Na teren je poslao Elmasa, Poulsena i Hajdaru, a iz igre izvukao Olma, Opendu i Hajnriksa.

72. minut - Kakva šansa za Real Madrid! Pukao je kontranapad po levoj strani, izlomio je Vinisijus Klostermana, jako inteligentno gađao, ali je pogodio samo stativu!

68. minut - Sasvim solidna šansa za Mančester siti. Pokušao je Rodri kojem je falilo malo preciznosti u tom pokušaju.

 

 

64. minut - Morao je Real mnogo bolje... Kontra tri na dva posle greške Orbana nije iskoristio Rodrigo kojem je zasmetao defanzivac domaćeg tima i tako sprečio siguran gol.

61. minut - Još jednom je zapretio Lajpcig. Ovog puta sa leve strane kada je Raum potražio Šeška u petercu, ali je golman Reala u poslednjoj sekundi boksovao loptu.

56. minut - Ništa bolja situacija u Danskoj nije za Kopenhagen. Siti traži način da stigne i do trećeg pogotka i tako završi verovatno i više od pola posla već u prvoj utakmici.

50. minut - Rasplamsala se utakmica u Lajpcigu. Domaćin je imao sjajnu priliku. Olmo je odlično šutirao, potom je i Šeško mogao bolje. Spasao je Lunjin Real Madrid u dve situacije.

49. minut - Kakva majstorija Brahima Dijaza! Pravo remek-delo. Španac je potpuno izmešao odbranu Lajcpiga, radio je šta je hteo, naciljao i pogodio mrežu Nemaca!

 

 

46. minut - Krenuo je i rasplet u prvim utakmicama osmine finala. U Nemačkoj bez izmena na startu drugog dela igre. 

Prva poluvremena:

Kraj prvih poluvremena - Zanimljivo je na obe utakmice. Činjenica je da u Nemačkoj nema pogodaka, ali bi to lako moglo da se promeni u drugom delu igre. Na drugom meču, Siti zaista zasluženo vodi. 

45. minut - Goool za Siti! Evo zasluženog rezultata za šampiona Evrope. Divna asistencija spoljnom De Brujnea za Bernarda Silvu koji je samo prebacio Grabaru.

 

 

41. minut - Bez promenjenog stanja na terenima u Ligi šampiona. Siti drži za gušu Kopenhagen koji se grčevito brani, dok u Nemačkoj, Lajpcig pokušava da slomi Real.

34. minut - Gooool za Kopenhagen! Kakav šok za Siti koji je imao apsolutnu kontrolu utakmice i rezultata. Sve je počelo od užasnog pasa Edersona, presečene lopte i udarca Matsona!

 

 

30. minut - Evo čarki u Lajpcigu. Oštar start Karvahala koji nije svirao kao faul sudija Peljto i čarke između Španca i Šlagera. Za sada je domaćin nešto bolji na terenu.

26. minut - Bez obzira na to što Siti vodi, veliki maleri za Engleze. Sada se povredio i Fil Foden...

22. minut - Ipak je rešio Pep Gvardiola da ništa ne rizikuje. Ne može Griliš da nastavi meč pa ga menja Žeremi Doku koji će dejstvovati po toj levoj strani. 

20. minut - Sa druge strane, vrlo slična akcija i šut Tonija Krosa. Gulači je bio na vrhuncu zadatka. U Kopenhagenu se trenutno Džek Griliš žali na povredu, ali se ćini da će moći da nastavi utakmicu. 

15. minut - Zapretio je Henriks golmanu Real Madrida. Bio je to sasvim solidan pokušaj koji je Lunjin lako zaustavio.

10. minut - Goool u Danskoj! Poveo je Mančester siti! Odlična akcija i asistencija Fila Fodena za Kevina de Brujnea koji je u fantastičnoj formi od povratka na teren.

 

 

9. minut - Dve jako dobre prilike za Real Madrid. Najpre je udarac Čuamenija očišćen sa gol-linije, da bi potom Kamavinga oprobao šut. Na drugoj utakmici je i Mančester siti zapretio preko Dijaša čiji je udarac zaustavio Grabara.

6. minut - Evo  i vrlo kontroverzne odluke arbitara iz VAR sobe da ne priznaju gol slovenačkog napadača:

 

 

2. minut - Gol u Nemačkoj, nažalost poništen zbog ofsajda. Napada Lajpcig, Šeško je posle pogotka imao još jednu šansu.

1. minut - Krenuli su okršaji u Nemačkoj i Danskoj. Navijamo da bude što uzbudljivije...

20.55 - Lajpcig i Real su se do sada sastali samo dva puta. Oba tima su slavila po jednom i to na domaćem terenu. Videćemo da li bi večeras ta tradicija mogla da bude srušena...

20.40 - Zanimljvo je da su se Siti i Kopenhagen do sada sastajali četiri puta, i da Danci nemaju nijednu pobedu. Najviše što su uspeli da izvuku su dva remija, dok su "građani" dva puta slavili.

20.20 - Što se tiče duela u Nemačkoj.

Lajpcig: Gulači - Simakan, Klosterman, Orban, Raum - Hajnriks, Olmo, Šlager, Simons - Openda, Šeško

Real Madrid: Lunjin, Karvahal, Naćo, Čuameni, Mendi - Valverde, Kros, Kamavinga, Dijaz - Vinisijus, Rodrigo.

 

 

20.05 - Poznate su i postave. Krećemo od meča u Danskoj.

Kopenhagen: Grabara - Jelert, Vavro, Mekena, Diks - Falk, Matson Gonsalveš - Ačuri, Klason, Eljunusi.

Mančester siti: Ederson - Voker, Stouns, Dijas, Ake - Rodri - Bernardo Silva, Foden, De Brujne, Griliš - Haland.

 

 

19.55 - Glavni sudija meča u danskoj prestonici biće Španac Hose Marija Sančez, dok će duel u Nemačkoj suditi Irfan Peljto iz Bosne i Hercegovine.

19.35 - Jasno je da po istoriji, formi i kvalitetu Siti i Real večeras nose uloge favorita, ali će pokušati domaćini da isprovociraju iznenađenje ili barem malo unesu neizvesnosti u meč(eve). 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading