PRAZNIK FUDBALA U HUMSKOJ Partizan na pogon debitanata savladao IMT

18:05 | 17-02-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu ekipu IMT-a u 21. kolu Superlige Srbije rezultatom 5:2.

FK Partizan
FK Partizan

Istinski praznik fudbala imali smo prilike da gledamo u Humskoj, gde su okupljeni imali prilike da vide čak sedam golova, mini dramu i sjajnu igru izabranika Igora Duljaja u finišu.

Strelci za Partizan bili su Ksander Severina, Gajas Zahid, kao i tri debitanta: Bojan Kovačević, Denil Kastiljo i Jung-Džun Goh.

Sa druge strane, gosti sa Novog Beograda su do pogodaka dolazili autogolom Svetozara Markovića, kao i Milošem Lukovićem.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Partizan - IMT 5:2

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Partizan: Jovanović - Stojković, Kovačević, Marković, Filipović - Ovusu - Severina, Zahid, Baždar, Kalulu - Saldanja

IMT: Gordić - Glišić, Ćosić, Lambulić, Džinović - Zulfić, Kijevčanin - Lutovac, Radočaj, L. Luković - M. Luković

Svi koji su se ovog popodneva sjatili u Humsku 1 imali su prilike da gledaju fenomenalan fudbal u režiji obe ekipe, gde se i ekipi IMT-a treba čestitati na sjajnom izdanju.

Nakon nešto sporijeg početka, Partizan je u 24. minutu došao do pogotka nakon sjajnog prodora Ksandera Severine, dok je u prvom minutu nadoknade nakon prekida svoj prvi pogodak postigao i talentovani štoper, Bojan Kovačević.

Neki su pomislili da je to momenat kada je meč mogao biti rešen, ali je već nakon tri minuta fudbala u drugom poluvremenu autogolom Svetozara Markovića IMT uspeo da prepolovi prednost.

Imali su gosti inicijativu, nekoliko prilika i da izjednače rezultat u Humskoj, ali je sa bele tačke u 67. minutu Gajas Zahid vratio domaće na dva gola prednosti.

Na isti način je Miloš Luković deset minuta pre kraja meča uspeo da vođstvo Partizana ponovo smanji na 3:2, da bi blickrigom u režiji novajlija, Denila Kastilja i Jung-Džun Goha tim Igora Duljaja uspeo da, na kraju, upiše ubedljiv trijumf.

Tok meča

90. minut - GOOOOLLL - GOH! Fenomenalnu loptu dobio je Korejac, nakon kog je rutinski zatresao mrežu za svoj debi u crno-belom dresu.

86. minut - GOOOOOOLLLL! Sevnula je fenomenalna kontra Partizana, gde je nakon fenomenalne lopte Nikolića jedan na jedan sa golmanom ostao Denil Kastiljo, koji je matirao Gordića za 4:2.

82. minut - Dvostruka izmena u Partizanu - umesto Ovusua i Severine na terenu su Šćekić i Trifunović.

80. minut - GOL, GOOL! Imamo dramu u Humskoj! Sa bele tačke je pogodio Miloš Luković i IMT ponovo smanjuje na gol zaostatka.

77. minut - CRVENI KARTON ZA IMT! Radočaj je dobio drugi žuti karton u samo nekoliko minuta, te je zaradio isključenje.

75. minut - Nova prilika za IMT. Ćirković je uspeo da nadskoči Markovića i pokuša iz peterca, ali je tu loptu ukrotio Jovanović.

71. minut - NOVA STATIVA, OVOGA PUTA GOH! Zanimljivo je pokušao novi krilni fudbaler Partizana, gađao je dalji ugao, ali je njegova lopta ostala na stativi.

67. minut - GOL, GOL, GOL! Vodi Partizan sa 3:1 nakon penala koji je dosuđen skoro dva minuta kasnije! Pogodila je lopta u ruku Lambulića prilikom udarca Kastilja, a glavni arbitar je posle konsultacije sa VAR sobom pokazao na belu tačku.

63. minut - PREČKA ZA IMT! Nakon greške Kovačevića sjajno je sa dvadesetak metara šutirao Miloš Luković, ali je njegova lopta završila na prečki.

55. minut - Izmene u oba tima: Umesto Kijevčanina na terenu je Terzić. Sa druge strane, kod Partizana su na terenu Goh i Kastiljo, koji menjaju Baždara i Kalulua.

54. minut - KAKVA ŠANSA ZA PARTIZAN! Odložio je prelepo Severina loptu ka Baždaru, koji je šutirao za desetak metara, ali je njegov udarac sjajno odbranio Gordić.

53. minut - Žuti karton za Nemanju Nikolića. Zaradio je javnu opomenu napadač Partizana nakon duela sa jednim od defanzivaca gostiju.

52. minut - Opsada gola Partizana! IMT sve opasniji, crno-beli deluju indisponirano u ovim minutima. Radočaj je ponovo pokušao sa nekoliko metara od gola Jovanovića, ali je njegov udarac otišao preko gola.

47. minut - GOOOOLLL! Šok u Humskoj! Već nakon dva minuta igre u drugom poluvremenu rezultat je 2:1. Radočaj je prošao sa desne strane i centrirao, a njegova lopta je pogodila Markovića i završila iza leđa Jovanovića.

FK Partizan FK Partizan
 

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena!

46. minut - GOOOOOLLLL! Partizan povisuje prednost na 2:0, a strelac je debitant Bojan Kovačević!

45. minut - Pokušao je ovoga puta Baždar, ali je njegova njegov udarac izblokirao Ćosić i poslao loptu u korner.

41. minut - Ponovo je bila gužva pred golom Partizana! Još jednom je nespretno reagovao Ovusu, ali na njegovu sreću gosti nisu uspeli da dođu do pozicije za udarac.

37. minut - IMT deluje kao opasnija ekipa u poslednjih nekoliko minuta, ali bez konkretnije prilike pred golom Jovanovića.

27. minut - Loše vesti za Partizan! Mateuš Saldanja je zbog povrede mišića morao da izađe iz igre, a na terenu je Nemanja Nikolić.

24. minut - GOL, GOL, GOL! Severina pogađa za vođstvo Partizana! Fenomenalno je sa desne strane prošao Holanđanin, prevario čuvara i pogodio za 1:0.

12. minut - NAJBOLJA ŠANSA NA UTAKMICI! Severina se našao u izlednoj situaciji, ali je Gordić, čuvar mreže gostiju, reagovao sjajno i sprečio Holanđanina da se upiše u lisu strelaca i dovede Partizan do vođstva.

9. minut - Sve puca od samog starta u Humskoj! Imao je Kalulu situaciju pred golom gostiju, dok je iz kontre sa druge strane zapretio Lutovac.

7. minut - Kakav kiks Ovusua! Promašio je loptu defanzivni vezni Partizana, nakon čega je Luković imao priliku da zatrese mrežu domaćih, ali je Stevanović bio na visini zadatka.

4. minut - Mogao je i Partizan sada da zapreti! Severina je povukao loptu sa desne strane, ali se spetljao u kaznenom prostoru gostiju.

1. minut - Već na startu je moglo da bude opasno! Radočaj je prošao sa desne strane, ali njegovu loptu je iz peterca očistio u korner Kovačević.

Meč je počeo!

15:00 - Dobro došli u naš lajv blog!

Ekipa Partizana pokušaće da održi prvo mesto u domaćem šampionatu, a za rivala će danas imati IMT.

 

Komentari(0)

Loading