RAĐANJE ĐORĐA VELIKOG Čelsi imao pobedu u džepu, šampiona spasio Rodri

20:56 | 17-02-2024

Fudbal 0

Fantastičan okršaj na Etihadu uz maestralnu partiju srpskog golmana.

Siti
AP Photo/Dave Thompson

Koliko je samo Čelsi namučio šampiona Engleske. Bili su "plavci" blizu velikog skalpa, ali je na kraju Rodri ogrnuo plašt heroja i doneo Mančester sitiju bod - 1:1!

Fantastičnu partiju na golu Čelsija je pružio Đorđe Petrović. Branio je srpski golman i šta je mogao i šta nije. Čak 32 udaraca na gol rivala je uputio Siti. Od toga je pet išlo u okvir gola.

I sve je zaustavio srpski čuvar mreže osim onog iz 83. minuta. Verovatno bi i taj, ali je lopta pri udarcu Rodrija zakačila jednog defanzivca londonskog tima i prevarila Petrovića. Sve ostalo je bilo - perfektno kada govorimo o njegovoj partiji.

Vrlo blizu savršenstva je odigrao i Čelsi. Naravno, ne toliko u nadigravanju sa Sitijem koliko u zaustavljanju Gvardioline čete.

Pride, iskoristio je tim Mauricija Poketina sve što mu se pružalo. Kao u 42. minutu posle greške igrača Sitija i sjajne kontre koju je realizovao Rahim Sterling.

U slaboj formi igra Englez u poslednje vreme, ali je večeras uspeo da rani "svoje" i zaprži čorbu bivšem timu u borbi za šampionsku titulu.

Ovakvom ishodu meča se najviše raduju navijači Arsenala i Liverpula. Trenutno je Siti na dva, odnosno četiri boda manja u odnosu na gorepomenute. Mada ima i utakmicu manje.

Preostala je još jedna trećina utakmica i zaista luda, luda trka za zvanje šampiona Engleske!

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading