ŠAMPION POBEDOM POČEO ODBRANU TITULE Siti rutinski slavio protiv Čelsija

19:39 | 18-08-2024

Fudbal 0

Sigurna partija izabranika Pepa Gvardiole

Mančester siti

Fudbaleri Mančester sitija pobedom su započeli novu sezonu u Premijer ligi. Četvorostruki uzastopni šampion Engleske je pobedio Čelsi u Londonu sa 2:0, golovima Halanda u 18. i Kovačića u 84. minutu. Haland je upisao 100. nastup u dresu Sitija i ovaj jubilej je krunisao na najbolji mogući način, postigavši 91. gol.

Čelsi je bio sasvim solidan na terenu, ali ipak nije uspeo da ugrozi znatno kvalitetnijeg protivnika.

Siti je stigao do prednosti u 18. minutu, kada je Bernardo Silva asistirao Erlingu Halandu, koji je izdržao duel sa Kukureljom i savladao Sančeza za 1:0.Tada su gosti očekivano preuzeli kontrolu i do kraja prvog dela su imali još nekoliko opasnih napada. Sa druge strane, Čelsi je postigao gol, ali je on bio poništen zbog ofsajda u kome se nalazio Nikolas Džekson i do poluvremena je rezultat ostao nepromenjen.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U nastavku je gostujući tim prvi zapretio preko Halanda, ali je Sančez uspešno intervenisao. Najbolju šansu na utakmici Čelsi je imao u 60. minutu kada je Džekson šutirao sa pet metara, ali je Ederson sprečio izjednačenje. Domaći su nastavili da napadaju, ali nisu uspevali da konkretnije ugroze odbranu Sitija.

Siti nije žurio, igrao je pametno i strpljivo i onda je u 84. minutu Kovačić presekao jednu loptu, krenuo napred i uputio udarac koji Sančez nije mogao da zaustavi, pa su gosti poveli sa 2:0 i tako rešili pitanje pobednika.

Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja i tim Pepa Gvardiole je uspešno započeo novu sezonu u kojoj će pokušati da dođe do pete uzastopne šampionske titule. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading