OVO JE MALO KO ZNAO Evo kako je pokojni Breme pomagao srpskom velikanu u Evropi

10:05 | 20-02-2024

Fudbal 0

Bio je veliki fudbalski radnik.

Andreas Breme
Screenshot RTV

Andreas Breme, nemački fudbaler i član šampionske reprezentacije Nemačke na Svetskom prvenstvu 1990. godine, preminuo je u 63. godini života.

Vest o Bremeovoj smrti potresla je ljubitelje fudbala širom sveta. Breme je preminuo usled srčanog zastoja, prema informacijama koje su preneli nemački mediji.

Ono što malo ko zna jeste da je Breme 2017. godine promovisan u FK Vojvodina, gde je bio zadužen za pozicioniranje kluba u zemlji i inostranstvu.

TUGA U SVETU FUDBALA Preminuo čovek koji je Nemačku odveo na krov sveta

Rođen 1960. godine u Hamburgu, Andreas Breme je ostavio neizbrisiv pečat u fudbalskom svetu, posebno poznat po odlučujućem golu iz jedanaesterca u finalu Svetskog prvenstva u Italiji 1990. protiv Argentine.

Njegova fudbalska karijera bila je izuzetno uspešna i raznovrsna. Počeo je u ekipi HSV Barmbek, a zatim je igrao za Sarbriken, Kajzerslautern, Bajern Minhen, Saragosu, i ponovo Kajzerslautern, gde je započeo i svoju trenersku karijeru. Breme je takođe vodio timove Unterhahing i bio pomoćnik u Štutgartu.

Andreas Breme je bio odbrambeni igrač, ali su ga krasili i izuzetan njuh za gol, odličan centaršut, te preciznost u izvođenju kornera, slobodnih udaraca i jedanaesteraca.

Njegova uloga u reprezentaciji Nemačke bila je ključna tokom dva Svetska prvenstva, posebno ostavljajući nezaboravan trag na putu do titule 1990. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading