ZVEZDA PRATI PARTIZAN U STOPU Crveno-beli pregazili Čukarički i nastavili šampionsku trku

17:53 | 24-02-2024

Fudbal 0

Rutinski trijumf crveno-belih.

FK Crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde rutinski su savladali na svom terenu ekipu Čukaričkog u 22. kolu domaćeg šampionata - 3:0.

Strelci za ekipu Vladana Milojevića bili su Gelor Kanga, Šerif Endijaea i Osman Bukari.

U sledećem kolu crveno-beli će gostovati ekipi TSC-a u Bačkoj Topoli, a Zvezda je nakon 22 kola druga na tabeli, sa bodom manje od Partizana.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Crvena zvezda - Čukarički 3:0

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sudija: Marko Ivković

Crvena zvezda: Glazer - Mimović, Dragović, Spajić, Rodić - Kanga, Hvang - Bukari, Ivanić, Olajinka - Endiaje.

Čukarički: Filipović - Stevanović, Jovanović, Vranješ, Tošić - Docić, Sisoko - Nikčević, I. Miladinović, Ivanović - Adžić.

Svi kojima je crveno-bela boja pri srcu imali su prilike da ovog popodneva na stadionu "Rajko Mitić" gledaju izvrsno izdanje svog tima, koji je u gotovo svim parametrima pokazao da je daleko bolja ekipa od večerašnjeg protivnika.

Već od starta Crvena zvezda je bila tim koji je želeo da pokaže neupitan kvalitet, te je Gelor Kanga nakon osa minuta fudbala doveo domaće do vođstva sa bele tačke, da bi prednost povisio Šerif Endiaje, deset minuta pre kraja prvog poluvremena.

Daleko se lakše disalo u redovima crveno-belih u tim trenucima, a Čukarički je početkom drugog poluvremena pokušavao da se vrati u meč i eventualno unese određenu dozu neizvesnosti.

Ipak, izabranici Vladana Milojevića uspeli su da, ponovo sa bele tačke, preko Osmana Bukarija i definitivno potvrde trijumf na ovom meču, 15 minuta pre kraja meča.

Tok meča

90. minut - Neće biti nadoknade, kraj meča na Marakani!

83. minut - Poslednja izmena Vladana Milojevića - umesto Gelora Kange na terenu je Jovan Šljivić.

76. minut - Nova izmena kod crveno-belih, te Šerifa Endiajea menja Žan Filip Kraso.

75. minut - GOOOL! Još jedan penal za Crvenu zvezdu i novi pogodak - Osman Bukari!

67. minut - Disciplinovano deluje Čukarički u drugom poluvremenu. Očekivano, Zvezda je malo spustila nogu sa gasa u ovim momentima meča, te se sada više igra na polovini domaćih.

61. minut - Trostruka izmena u redovima Zvezde: Na terenu su Vladimir Lučić, Srđan Mijailović i Lazar Nikolić, dok su teren napustili Piter Olajinka, Mirko Ivanić i Ognjen Mimović.

57. minut - Tri vezane šanse za Čukarički u 30 sekundi! Istinska opsada gola Glazera bila je na snazi u kratkom vremenskom intervalu, ali je mreža ostala netaknuta.

55. minut - Pokušao je Bukari da nakon prekida šutira sa dvadesetak metara od gola Filipovića, ali je njegov udarac završio preko gola Čukaričkog.

50. minut - Novi prekid na terenu. Ostao je na travi Tošić nakon jednog duela, nakon čega je izašao iz igre.

45. minut - Počelo je drugo poluvreme!

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena!

45. minut - Igraće se jedan minut nadoknade.

36. minut - GOOL, GOOOL! Šerif Endiaje pogađa za 2:0! Dobro se snašao napadač crveno-belih nakon prvog istinskog izleta fudbalera Čukaričkog u presing, što je golgeter iskoristio i rutinski došao do pogotka.

34. minut - Istinska opsada gola Čukaričkog. Crvena zvezda želi da po svaku cenu što pre dođe do drugog pogotka, lopta je konstantno u kaznenom prostoru gostiju.

31. minut - KAKVA ŠANSA! Bukari se našao u dobroj situaciji, ali je njegov udarac završio pored gola.

26. minut - Nova šansa za Zvezdu! Endiaje je ponovo bio u gol šansi nakon asistencije Ivanića, ali je Filipović bio na visini zadatka.

21. minut - Ivanić izgleda dobro na početku ovog meča. Aktivan je ofanzivac Crvene zvezde na startu, a sada je njegov udarac završio u korneru.

14. minut - Ponovo je Zvezda mogla da dođe do gola. Ivanić je uposlio Endiajea, ali je njegov udarac ukrotio golman Filipović.

9. minut - GOL! Crvena zvezda vodi sa 1:0, strelac je Gelor Kanga!

8. minut - Nakon gledanja VAR snimka, dosuđen je penal za Crvenu zvezdu!

4. minut - Ovo je sigurno bolelo! Na asistenciju Olajinke do lopte je želeo da dođe Spajić, ali je u duelu sa jednim od defanzivaca Čukaričkog završio na zemlji. Medicinska ekipa je brzo ušla na teren.

1. minut - Meč je počeo!

Pre meča

15.50 - Šta je u najavi utakmice imao da poruči trener Čukaričkog Gordan Petrić, saznajte OVDE.

15.30 - Govorio je Vladan Milojević u najavi utakmice o statusu Krasoa, Kataija, ali i drugim temama, a više o tome - OVDE.

15.20 - Zanimljivo je da u protokolu gostiju nema Milana Pavkova iako je bilo najavljeno da će se u istom i naći. Zanimljivo, tim sa Banovog Brda igra bez klasične "devetke".

Filipović - Stevanović, Jovanović, Vranješ, Tošić - Docić, Sisoko - Nikčević, I. Miladinović, Ivanović - Adžić.

Na klupi Čukaričkog su: Kaličanin, Rogan, Stojanović, Ergelaš, Subotić, Stanković, Milojević, Endiaje, Kovač, Melo, Cvetković.

15.10 - Poznati su i sastavi dva tima. Strateg crveno-belih lansira novog beka pošto je u startnoj postavi mesto bonusa zauzeo Ognjen Mimović. Zvezda će zaigrati u formaciji 4-2-3-1.

Glazer - Mimović, Dragović, Spajić, Rodić - Kanga, Hvang - Bukari, Ivanić, Olajinka - Endiaje.

Na klupi se nalaze: Popović, Stamenić, Šljivić, Kraso, Milunović, Điga, Radojević, Sremčević, Mijailović, Lučić i Nikolić.

15.00 - Posebno će ovaj susret biti emotivan za trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića kojeg će prekoputa čekati sin Nemanja - igrač gostiju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading