BURA SE NE STIŠAVA "Radnik oštećen protiv Partizana, igrač crno-belih više BAULJA nego što trči"

20:35 | 27-02-2024

Fudbal 0

Objasnio je celu situaciju.

fkp
FK Partizan

Iako je prošlo nekoliko dana od utakmice između Radnika i Partizana u Surdulici, ona je i dalje tema razgovora. Naime, sudijski ekspert Zdravko Jokić za televiziju "Arena sport" je analizirao situaciju koja se dogodila 60. minutu meča, kada je prvo dosuđen penal za domaćina, a zatim pregledom VAR tehnologije i poništen:

- Igrač Partizana gubi oslonac, ima kontakt rukom, a posle pri padu i butinom i nogom ima kontakt. Na taj način sprečava napadača da dođe do lopte. Sudija je u izvanrednom položaju, na pet metara odatle, niko mu ne smeta u vidokrugu, može da donese odluku. On donosi odluku da je to kazneni udarac, verovatno sa te pozicije ubeđen da je dobar intenzitet pri kontaktu. Igrač Partizana više "baulja" za protivničkim igračem, nego što trči.

LIJE SUZE ZBOG PARTIZANA Legenda crno-belih ODUŠEVILA "grobare", društvene mreže "gore" od silnih emocija (VIDEO)

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Potom je nastavio:

- Ova odluka je izazvala mnogo polemike i na terenu i u sportskoj javnosti. Ima momenata gde može da se diskutuje o ovoj situaciji. Međutim, niko ne može da kaže da je ovo očigledna greška sudija. Tako nije mislio VAR, koji je smatrao da je ovo jasna i očigledna greška. Jasne su instrukcije da intenzitet kontakta procenjuje sudija na terenu, a ne VAR sudija. VAR bi mogao da interveniše da je dosuđen kazneni udarac bez kontakta. Mi ne znamo zašto je sudija promenio mišljenje - rekao je Jokić, pa dodao:

- Setite se utakmice naše reprezentacije sa Švajcarskom 2018. godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde nemački sudija nije konsultovao VAR. VAR mu se nije javio iako je prekršaj bio očigledan. Sudija je trebao da ostane pri svojoj odluci, a VAR je trebao da podrži sudiju.

Radnik je u samoj završnici utakmice ipak dobio penal koji je ublažio poraz na 2:1:

- Sad gledamo ovu situaciju, malo je zaklonjeno. Ne možemo da vidimo, kao što i za VAR ovde nema dileme. Ja mislim da je igrač kolenom sprečio domaćeg igrača - kratko je prokomentarisao Jokić.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading