OTAC SRBIN - NIKAKVA GARANCIJA Kad srce majki odlučuje, naša reprezentacija dobije dijamante

10:00 | 29-02-2024

Fudbal 0

Evidentno je da postoji nešto više.

Luis Zečević-Džon i Stefan Bajčetić
printscreen instagram, EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY

Možda nisu još uvek seniori, ali Fudbalski savez Srbije je u proteklim danima uspeo da izdejstvuje dve prilično velike "pobede", kojima je naš nacionalni tim možda dobio asove koji bi mogli obećavati u budućnosti.

Nakon što je Luis Zečević-Džon, jedan od najtalentovanijih izdanaka Arsenalove škole, odlučio da se odluči da nastupa za reprezentaciju Srbije, njegovim putem je krenuo i Edvard Ibrović-Flečer, koji trenutno nastupa u redovima Mančester junajteda.

Naravno, reč je o izuzetno mladim momcima pred kojima je tek dokazivanje i put ka uspešnoj karijeri, ali interesantno je da ove slučajeve spajaju, a sa nekim drugim razlikuju, iste stvari.

SRBI NAPRAVILI POTPUNI HAOS U SVLAČIONICI Radonjić ućutkivao protivnika, a sada je poznat i razlog

insta Printscreen/Instagram

Majke - heroji Srbije

Naime, i kod Zečević-Džona, kao i Ibrović-Flečera, pored duplog prezimena, radi se o situaciji gde su im majke Srpkinje, a očevi stranci.

Toliko je daleko išlo da je lično majka fudbalera Arsenala potvrdila da će njen sin nastupati za selekciju "orlova", čime je naš fudbalski savez uspeo da odradi ogroman posao.

Interesantno je da se fudbaleri u tim godinama, a i nešto malo stariji, češće vezivaju za majčinsko poreklo, a to nije jedini primer toga, i to ne samo u fudbalu.

stefan bajčetić EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY
 

Očevi ne igraju presudne uloge - pitajte Dončića, Bajčetića...

Najveći talenti koje je naša država potencijalno mogla da ima vuku domaće poreklo sa očeve strane.

Najsvežiji primer je Stefan Bajčetić, momak čiji je otac Srđan bio fudbaler Crvene zvezde, ali je talentovani vezista odlučio da "preseče" i izabere reprezentaciju Španije.

Svi su izgledi da će tako biti i sa Aleksandrom Pavlovićem, takođe veznim fudbalerom, ali minhenskog Bajerna, koji preko obe strane nosi srpske korene, ali ne zna ni naš jezik.

Primer iz drugog sporta jeste Luka Dončić, čiji je otac Saša Srbin, ali se superzvezda Dalas Maveriksa odlučila još od malena da brani boje Slovenije.

Primera je još mnogo, poput Bojana Krkića... Čini se da više nije incident, već pravilo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading