SADA I ZVANIČNO Saudijska Arabija želi organizaciju Mundijala 2034. godine

18:20 | 01-03-2024

Fudbal 0

Saudijci žele da ugoste najbolje fudbalske reprezentacije sveta u 2034. godini

Mundijal
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Saudijska Arabija ne odustaje od želje da organizuje Svetsko prvenstvo u fudbalu, a ovo je sada i zvanično potvrđeno slanjem oficijalne ponude za organizaciju Mundijala 2034. godine.

Slogan kampanje je "Zajedno rastemo", zvanično je prikazan i logo Mundijala ukoliko on bude organizovan u ovoj arapskoj zemlji.

Logo je dizajniran da dočara mladu naciju Saudijske Arabije, živopisno društvo i bogato nasleđe. Sastoji se od isprepletanih raznobojnih traka koje prikazuju simbole fudbala i kulture.

DETE BLOKA KOJE DIŠE ZA FUDBAL Kako je ponosni zvezdaš počeo u Partizanu (VIDEO)

Novootkriveni logo ponude je dizajniran da dočara suštinu mlade nacije Saudijske Arabije, živopisnog društva i bogatog nasleđa. Logo se sastoji od isprepletenih redova raznobojnih traka, koje prikazuju ikone fudbala i kulturne simbole.

Trake ovako isprepletane daju broj 34, što je godina kada Saudijska Arabija želi da bude domaćin 25. izdanja Svetskog prvenstva.

Podsetimo, Saudijci su želeli i Svetsko prvenstvo 2030. godine, ali su nju dobili Španija i Maroko, dok će prve tri utakmice organizovati Argentina, Urugvaj i Paragvaj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading