SADA JE ZVANIČNO Infantino otkrio ko je domaćin Mundijala 2034. godine

22:05 | 31-10-2023

Fudbal 0

Jedini kandidat za organizaciju su Saudijci

FIFA
EPA-EFE/WALTER BIERI

Saudijci su jedini u vremenskom roku dostavili pismo o namerama za organizaciju Svetskog prvenstva 2034. godine, ostavši tako jedini kandidat.

SRBIJA PALA Rang lista donela nikad veći paradoks, ovo je baš čudno

Procedura je inače takva da se prvo dostavljaju pisma o nameri za organizaciju, potom se dostavljaju i zvanične kandidature, a onda sledi glasanje. Ipak, čini se da ovog puta procedura nije toliko važna, s obzirom na to da je vest o domaćinstvu Saudijske Arabije potvrdio i predsednik FIFA, Đani Infantino.

- Najveću predstavu na zemlji organizovaće Kanada, Meksiko i Sjedinjene Američke Države 2026. godine - u Severnoj Americi. Naredna dva izdanja FIFA Svetskog prvenstva biće održana u Africi (Maroko) i Evropi  (Portugal i Španija) - sa tri slavljeničke utakmice odigrane u Južnoj Americi ( Argentina,  Paragvaj i  Urugvaj) - 2030. i u Aziji ( Saudijska Arabija) 2034. Tri izdanja, pet kontinenata i deset zemalja uključenih u organizovanje utakmica na turniru - to čini fudbal zaista globalnim.

Procesi nadmetanja su odobreni konsenzusom preko FIFA Saveta – gde je zastupljeno svih šest konfederacija – nakon konstruktivnog dijaloga i opsežnih konsultacija. Hvala svima koji su učestvovali u ovoj pozitivnoj razmeni. Fudbal ujedinjuje svet kao nijedan drugi sport, a Svetsko prvenstvo u fudbalu je savršen izlog za poruku jedinstva i inkluzije, kao i da pruža važnu ilustraciju kako različite kulture mogu da budu zajedno i mogu da uče i bolje razumeju jedna drugu. Kako živimo u sve podeljenijem i agresivnijem svetu, još jednom pokazujemo da fudbal, vodeći svetski sport, ujedinjuje kao ništa drugo. Svima su nam potrebne ove prilike jedinstva, a predstojeća FIFA svetska prvenstva pružaju jedinstvenu snagu za dobro u ovom pogledu - napisao je Infantino na svom Instagram nalogu.

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informcija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading