ZVEZDINA ČAŠA SLATKOĆE I ŽUČI Dragović, Spajić i Lučić skupo platili pobedu pred Partizan, TSC pao sa penala u derbiju kola

17:57 | 02-03-2024

Fudbal 0

Crveno-beli skupo platili pobedu na severu zemlje.

FK Crvena zvezda
Fk Crvena Zvezda

Sjajan meč smo gledali danas na TSC areni. Puno uzbuđenja, oba tima su igrala napadački, otvoreno, tražili pobedu koju je na kraju ostvarila Crvena zvezda - 3:1!

Čašu slatkoće, ali i žuči je platila Zvezda na severu zemlje. Obezbedila je tri boda, pretekla je Partizan na tabeli (dok crno-beli ne odigraju meč sa Železničarom), ali i skupo platila pobedu.

Tačnije, Aleksandar Dragović i Vladimir Lučić koji su se povredili i pravo je pitanje da li ćemo ih gledati u derbiju sa Partizanom naredne subote...

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Počela je utakmica u ispitivanju snaga. Najavio je Lazetić da ako treba da će "parkirati i dva autobusa" i zaista je tako u uvodu meča i delovalo.

Zvezda je imala inicijativu i dve poluprilike preko Hvanga i Šerifa Ndiajea. Dodatno je inicijativi crveno-belih doprinela i prečka Gelora Kange!

A onda je počelo sa gomilom uzbuđenja na TSC areni. Nažalost, nisu sva bila baš prijatna po Vladana Milojevića.

Prvo se povredio kapiten Aleksandar Dragović. Iskusni štoper je, čini se, povredio zglob, morao je da izađe van terena i veliko je pitanje da li će biti spreman za derbi sa Partizanom naredne subote.

A onda je Zvezda dobila penal. Čak četiri minuta je sudija Ilić komunicirao sa VAR sobom pre nego što je i sam pogledao snimak i uverio se da je Miloš Vulić igrao rukom (mada je utisak da je napravio i prekršaj).

Odgovornost je preuzeo Gelor Kanga koji je snažno šutirao u gornji levi ugao golmana Ilića koji je pogodio stranu, ali nije uspeo da odbrani jedanaesterac.

Ozbiljan maler je poterao Zvezdu pošto se u finišu prvog dela igre povredio i Vladimir Lučić! Sam, bez kontakta sa protivnikom, je krilni fudbaler samo legao na zemlju i zatražio da izađe napolje.

Čini se da su ta dva peha malo poremetila Milojevićeve vojnike koji su dozvolili TSC-u dve solidne prilike u nadoknadi prvog dela igre. Điga i Glazer su bili spasioci Zvezde u te dve situacije.

Ako izuzemo početan, dobar pokušaj, Ćirkovića, Zvezda je bolje otvorila i drugi deo igre. Nisu uspeli crveno-beli da realizuju dve solidne šanse.

Najpre prvu preko Mirka Ivanića koji je presekao loptu golmana Ilića, a potom i Bukari koji je pokazao dozu sebičnosti kada je sam završio situaciju kada je mogao da prosledi loptu i Ivaniču na levoj strani. Umesto toga je šutirao u spoljni deo mreže.

I onda, maltene ni iz čega je TSC stigao do gola. Posle kornera je Pantović nadmudrio Đigu i zakucao loptu iza leđa Glazera!

Međutim, Zvezda je odmah u narednom napadu stigla do novog vođstva! Posle prekida Kange, lopta je preletela sve u kaznenom prostoru TSC-a osim Bukarija koji je ostao sam na desnoj stativi i rutinski plasirao loptu u mrežu.

Dobila je Zvezda u 83. minutu i drugi penal. Antonić je odgurnuo sa dve ruke Olajinku, odgovornost je preuzeo Hvang i sa penala praktično srušio TSC!

Povredio se u finišu meča i Uroš Spajić koji je napustio teren, pa je Zvezda igrala u poslednja tri minuta sa igračem manje. Zaista, ogromni i ozbiljni problemi za trenera Milojevića pred derbi...

TCS - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Pantović 61 - Kanga 36 pen, Bukari 63, Hvang 85 pen.

Sudija: Milan Ilić

Kraj utakmice!

90+1. minut - Neverovatno... Povredio se i Uroš Spajić koji je napustio teren, pa će Zvezda do kraja meča igrati sa igračem manje u polju!

85. minut - Gooool za Zvezdu! Sigurno je Hvang pretvorio najstrožu kaznu u gol. Isto je pucao kao Kanga, u levi ugao, samo u sam donji deo. I ovo je pročitao Ilić, ali nije mogao da zaustavi šut. 

83. minut - Novi penal za crveno-bele. Odgurnuo je Goran Antonić Olajinku sa dve ruke pa je sudija Ilić odmah pokazao na belu tačku.

81. minut - Primetno je da je malo opao tempo igre. Zvezda gleda kako da sačuva ova tri boda, dok domaćin, za sada jalovo, pokušava da u samoj završnici proba da stigne do boda.

77. minut - Pravi nove izmene i Milojević. Na teren je poslao Krasoa i Olajinku, a izveo Ndiajea i Ivanića.

75. minut - Izvodi Lazetić strelca jedinog gola Miloša Pantovića, a uveo je na teren Petra Stanića, upravo nekadašnjeg igrača Zvezde.

69. minut - Fantastični Glazer! Kakva odbrana Izraelca posle udarca Saše Jovanovića.

63. minut - Ekspresno je Zvezda stigla do novog vođstva! Kangin centaršut je preletio sve, osim Bukarija koji je bio sam kao duh na desnoj stativi i lagano je smestio loptu u mrežu.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

 

61. minut - Gool za TSC! Posle kornera i prekida, sjajno se snašao Miloš Pantović i glavom nadvisio Đigu i matirao odbranu Zvezde!

60. minut - Dobra akcija i napad domaćina. Dobio je Jovanović loptu u prostor, šutirao i naterao Glazera da nogama odbrani.

55. minut - Još jedna dobra šansa koju gosti nisu realizovali. Sam je bio Bukari, doduše dosta iskosa, i odlučio da šutira, samo u spoljni deo mreže.

53. minut - Mogli su crveno-beli i do drugog gola. Neoprezan je bio golman Ilić koji je izgubio loptu, ukrao je Ivanić, međutim nije uspeo i da je sprovede u mrežu.

50. minut - Novi prekid na TSC areni. Faul je načinjen nad golmanom TSC-a Veljko Ilićem kojem se ukazuje medicinska pomoć.

46. minut - Počeo je drugi deo igre. Nema izmena ni na jednoj strani. Ali, zato ima dobre prilike Ćirkovića koji je zamalo bio neprecizan.

Kraj prvog poluvremena - Jako uzbudljivih i dinamičnih 48 minuta na TSC areni. Zasluženo vode gosti koji su zbog povreda ostali bez Dragovića i Lučića...

 

 

45+2. minut - Odlične dve šanse za TSC. Najpre je Naser Điga blokirao, a potom i Glazer morao vrhovima prstiju da vadi loptu iz okvira gola.

43. minut - Kakav maler za Zvezdu. Morao je i Lučić van terena zbog povrede, a umesto njega je ušao Marko Stamenić.

39. minut - Prosto neverovatno. Sada se i Vladimir Lučić žali na povredu...

36, minut - Pogodio je Kanga. Poslao je loptu u gornji levi ugao, dok je Ilić pogodio stranu, međutim nije mogao da zaustavi snažan i precizan šut. 

35. minut - Penal za Zvezdu! Gotovo četiri minuta je glavni sudija imao komunikaciju sa VAR sobom, ali je procenjeno da je Miloš Vulić napravio kazneni udarac. 

29. minut - Moraće van terena kapiten Dragović, umesto njega je na terenu je Naser Điga. Pitanje je i da li će sada bivši reprezentativac Austrije biti spreman za derbi...

27. minut - Problem za crveno-bele. Povredio se Aleksandar Dragović koji je u velikim bolovima i videćemo da li će moći i koliko da nastavi utakmicu.

26. minut - Velika šansa za Zvezdu! Šerif Endiaje je snažno šutirao glavom, ali je golman Veljko Ilić bio na mestu.

24. minut - Dobar pokušaj Milosavljevića posle odlične akcije TSC-a. Da nije bilo Rodića da blokira ovaj pokušaj pitanje je kako bi se završio napad domaćina.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

 

20. minut - Veoma dobra šansa za Zvezdu. Nastao je pravi karambol posle kornera. Čak su se igrači Zvezde bunili i tražili penal zbog igranja rukom, ali je utisak da je sve bilo čisto.

16. minut - Po prvi put da domaćin ima blagu inicijativu. Uspela je četa Žarka Lazetića barem da pređe polovinu, ali ni izbliza da zapreti Glazeru.

12. minut - Već treći prekid koji slabo izvodi Kanga. Iako su pozicije bile solidne, Gabonac sa srpskim pasošem nije uspeo da napravi opasniju situaciju pred golom TSC-a.

8. minut - Kakva šansa za Zvezdu! U svom stilu je šutirao Gelor Kanga i pogodio prečku!

7. minut - Dominacija u posedu i inicijativi čete Vladana Milojevića. Za sada bez konkretnih prilika, ali je jasno uočljivo da crveno-beli pokušavaju da pronađu rupu u odbrani TSC-a.

4. minut - Jako lepa akcija Zvezde. Stigla je lopta do Hvanga u kaznenom prostoru TSC-a, ali je bio u nezavidnoj poziciji zbog čega je i loše primio loptu. Počeo je šampion Srbije da preti...

1. minut - Počela je utakmica napadom crveno-belog tima.

15.45 - Sa druge strane je Lazetić privukao ogromnu pažnju javnosti time da je spreman da "parkira i dva autobusa protiv Zvezde", a više o tome - OVDE.

 

 

15.30 - U najavi utakmice je trener Milojević istakao da je svestan važnosti meča, a više o tome OVDE

15.15 - Sa druge strane je Žarko Lazetić rešio da na teren izvede: Ilića - Antonića, Ćirkovića, Jovanovića, Krstića, Milosavljevića, Pantovića, Pejića, Petrovića, Vulića i Đakovca.

15.00 - Rešio je Vladan Milojević da napravi iznenađenje na poziciji desnog beka gde će zaigrati Srđan Mijailović. Pored njega, startnih 11 čine: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Hvang, Kanga, Ivanić - Bukari, Lučić, Endiaje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading