SAMARDŽIĆ OTVORIO DUŠU: Mnogi su me kritikovali što sam odabrao Srbiju

18:13 | 04-03-2024

Fudbal 0

Reprezentativac Srbije govorio o brojnim temama.

Lazar Samardžić
AP/Alessandro Garofalo

Kada je obelodanjeno da će Lazar Samardžić nositi dres Srbije umesto onog Nemačke, opšti konsenzus je bio da je Fudbalski savez odneo veliku pobedu. 

Za sada, Samardžić nije dobio previše prilika da se dokaže u dresu "orlova", a i sam priznaje - zbog odluke da obuče naš dres pretrpeo je dosta kritika.

- Debi za Srbiju bih pre opisao kao uzbuđenje nego kao pritisak. Bio je to veliki i poseban korak u mojoj karijeri. Neki ljudi su me kritikovali zbog izbora, ali to me motiviše više nego ikad da im dokažem da nisu u pravu i čini da postajem sve bolji.

Ističe vezista Udinezea da mu pritisak ne smeta, već mu samo pomaže da bude bolji.

- Bez obzira na moje godine, mogu slobodno da kažem da sam trenutno razvio određeni način da vidim pritisak isključivo kao podsticaj i motivaciju. U početku, kada startujete da igrate na seniorskom nivou i na velikim stadionima sa ogromnim brojem ljudi, više razmišljate o tome šta bi se moglo dogoditi ako ne uspete da prođete dalje ili ako ne postignete gol. Potrebno je vreme da se naviknete i da se nosite sa tim pritiskom. Ali na kraju kada podvučete crtu shvatite da je sve ljudski i da svako greši, samo je važno iz svega nešto naučiti. Veliko olakšanje mi donosi to što znam da će me moja porodica, devojka i prijatelji uvek podržati bez obzira na sve. Zato koristim pritisak koji imam na terenu da ga pretvorim u nešto dobro i da me još više motiviše.

Lazar Samardžić AP/Alessandro Garofalo
 

 

Ističe 21-godišnjak da ima veliku pomoć porodice u fudbalskom razvijanju.

- Iskusni igrači su uvek korisni za učenje i ugled. Imao sam tu sreću da naiđem na mnogo dobronamernih na svom putu. Mnogi od njih imaju porodicu, decu, verovatno su u stanju da filtriraju pritisak na pozitivan način jer znaju da je važno uspeti i čine sve što mogu za to, ali ipak prioritet im je porodica. Tako je i sa mnom, porodica mi puno pomaže, mnogo pričamo o tome šta je dobro prošlo, šta je pošlo po zlu, kako bolje raditi na stvarima. Podrška i vreme koje su mi posvetili su ključ.

Veruje i sam Samardžić da ima još puno prostora za napredak u karijeri.

- Ponekad postoje razmišljanja o tome kako fanovi doživljavaju neke situacije, ali opet, greške su ljudske. Prilično sam samokritičan. Čak i ako stvari idu dobro i imamo uspeha kao tim i ja lično, uvek ima prostora za napredak. Imam 21 godinu i to je sastavni deo puta jednog sportiste. To ne znači da nikada nisam zadovoljan ili da ne mogu da uživam u trenucima ili dostignućima. Naprotiv, morate uživati u stvarima i biti srećni zbog onoga što ste dostigli - zaključio je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading