TRI PREKRŠAJA KOD DVA PENALA Sudijski ekspert o jedanaestercima za Zvezdu i Partizan, evo kakva je njegova ocena (VIDEO)

22:13 | 04-03-2024

Fudbal 0

Ponovo se mnogo govorilo o deljenju pravde.

ata
ATA Images

Proteklog vikenda je nastavljena Superliga Srbije i kao i obično, bilo je kritika na račun sudija, pogotovo u mečevima Crvene zvezde i Partizana. Prvima su dosuđena dva penala, a drugima jedan jedanaesterac.

NIJE NIMALO DOBRO Poznato stanje povređenih igrača Zvezde, evo da li će biti spremni za večiti derbi

Samim tim, bilo je posla za sudijske eksperte, a Zdravko Jokić je za "Arenu sport" za početak analizirao situaciju kod prvog penala za Zvezdu:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Sudija je pokazao da je to bila igra rukom, ali ima još jedan kontakt pre toga, nogom. Na stopalo leve noge Kange ide igrač, a posle toga u padu ruka klizi po travi. To nije ruka koja podupire telo. To je ruka koja klizi po travi prema lopti, ruka ide prema lopti, a ne obrnuto. Ruka je evidentna, ali za sudiju je bilo teže da vidi tu nogu, jer je bio iza njih. Sve je to gledao s leđa. Ne da deluje kao prekršaj, nego su i jedna i druga stvar prekršaji - objasnio je Jokić.

Na red je onda došao i drugi penal:

- Kod svih centaršuteva u kazneni prostor se ceni da li lopta dolazi u igrajući prostor napadača. Ova lopta je išla u igrajući prostor igrača koji je bio guranjem s leđa smaknut, proleteo je ispod loptem nije bio u poziciji da igra. Ne treba da bude jak kontakt da bi se igrač izbacio iz ravnoteže. Videlo se da je igrač proklizao ispod lopte koja mu dolazi u igrajući prostor. Kazneni udarac postoji - zaključio je Jokić.

Za kraj se osvrnuo na penal za crno-bele:

- Sudija je bio vrlo dobro pozicioniran, međutim, prvo je došlo do sudara potkolenica oba igrača i mislim da je u poslednjoj fazi da kada igrač odbrane ispucava loptu, on kači vrhom kopačke Baždara i to je bilo teško da se vidi. On izbija, pa dolazi do potkolenice, napravi zamah i kači stopalo. Nije jednostavno situacija, VAR je analizirao, zvao ga je, on je promenio odluku jer je VAR bolje video situaciju - prokomentarisao je Jokić.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading