PRAVA BI ŠTETA BILA DA NE OSVOJE PREMIJER LIGU Arsenalova nova šestica, Artetina četa gazi

23:12 | 04-03-2024

Fudbal 0

Nova, fantastična, predstava "tobdžija"!

FK Arsenal
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT EDITORIAL USE ONLY

U trouglu Liverpul, Mančester siti, Arsenal, treba tražiti novog (ili možda starog) šampiona Engleske. Ali, zaista bi bila prava šteta ukoliko se "tobdžije" ne okite titulom prvaka.

To kako igra četa Mikaela Artete je zaista prava poezija. Sa šest golova su prosto isprašili Šefild junajted na gostovanju - 6:0!

Ovo je bila druga utakmica da je Arsenal postigao šest golova u poslednja četiri kola. Štaviše, u tom periodu su postigli 21 gol na četiri meča što je prosek od preko pet pogodaka po utakmici?!

Redom su padali Vest Hem (6:0), Barnli (5:0), Njukasl (4:1) i evo večeras nesrećni Šefild koji će se, vrlo izvesno, ekspresno vratiti u Čempionšip.

 

 

Arsenal je za samo 39 minuta rešio pitanje pobednika. Toliko im je bilo potrebno da postignu pet golova i nateraju domaće navijače da već tada napuste stadion?!

Redom su pogađali Martin Edegard, Gabrijel Martineli, Kai Haverc i Deklan Rajs. U tom nizu se zadesio i autogol Džejdena Bogla.

Tačku na konačan rezultat postavio je Ben Vajt u 58. minutu. Jasno je odavno bilo da je pobednik rešen, pa Arsenal nije morao mnogo da zapinje. 

Sačuvao je Arteta snagu i svežinu igračima za okršaj sa Brentfordom u narednom kolu. Ko zna, možda i tu dočekamo neku novu "šesticu"...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading