PARTIZAN "PREŽIVEO" MARAKANU Derbi kakav ne viđamo često: Preokret, crveni karton i podela bodova

19:04 | 09-03-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana remizirali su na 172. večitom derbiju - 2:2.

FK Crvena zvezda - FK Partizan
Alo/ Marko Metlaš

U jednom od najboljih susreta večitih rivala u proteklih nekoliko godina videli smo dva preokreta, četiri pogotka, po dva na obe strane, crveni karton i - podelu bodove.

Čini se da ishodom ovog derbija nešto zadovoljniji može da bude Partizan, koji se nakon drugog večitog derbija u sezoni nalazi na prvoj poziciji, sa bodom više od Crvene zvezde.

Ekipa Vladana Milojevića je do vođstva došla minut pre kraja regularnog dela prvog poluvremena preko Uroša Spajića, da bi samo dva minuta kasnije Mateuš Saldanja poravnao na 1:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi preko Alda Kalulua crno-beli uspeli da povedu. Crveno-beli su krenuli da napadaju, a izjednačenje su dobili preko Šerifa Kalulua u 67. minutu. Sedam minuta kasnije Ksander Severina je dobio crveni karton, ali je Partizan do kraja meča uspeo da se odbrani i dođe do velikog boda.

Crvena zvezda - Partizan 2:2 

Sudije: Pavle Ilić, Uroš Stojković, Nikola Đorović, Milan Stefanović

VAR soba: Miloš Milanović, Momčilo Marković

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Stamenić, Kanga, Hvang - Ivanić, Bukari, Šerif.

Partizan: Jovanović-Stojković, Marković, Kovačević, Antić - Ovusu, Natho, Zahid - Goh, Kalulu, Saldanja.

Glavni utisak nakon ovog večitog derbija može biti činjenica da smo gledali možda i najotvoreniji i najbolji derbi u proteklih nekoliko godina.

Crvena zvezda je krenula ofanzivno, iskoristila je to što je Igor Duljaj sa nešto ofanzivnijim veznim redom počeo meč, te su upravo igrači na sredini terena na početku bili bitan segment u igri tima Vladana Milojevića.

Ipak, aktuelni šampion nije uspeo da slomi crno-beli bedem tokom većeg dela prvog poluvremena, a prvi koji je zatresao mrežu na Marakani večeras bio je Spajić, koji je postigao efektan pogodak nakon prekida.

Slavlje navijača Crvene zvezde trajalo je izuzetno kratko, pošto je samo dva minuta kasnije nakon velike greške Omrija Glazera Saldanja uspeo da poravna rezultat i ode sa "iksom" na poluvreme - 1:1.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

Početak drugog poluvremena doneo je potpuni šok na najvećem srpskom stadionu - sevnula je fenomenalna kontra preko Gajasa Zahida, koji je fenomenalnom loptom uposlio Alda Kalulua, koji je rutinski uspeo da matira Glazera i donese festival radosti gostujućim navijačima i potpuni preokret.

Tada je Igor Duljaj krenuo za nešto nepopularnijom taktikom, koja je crno-belima potencijalno oduzela mogućnost da u Humsku odnesu u tri boda - zamenio je gotovo sve najbolje ofanzive. Iz igre su izašli Mateuš Saldanja, Bibras Natho i Gajas Zahid, što je odmah govorilo da će "parni valjak" biti manje opasniji.

Crvena zvezda je to znala, te je u velikom naletu uspela da dođe do izjednačenja preko Šerifa Endiajea u 67. minutu, da bi sedam minuta kasnije Ksander Severina dobio crveni karton, što je Milojevićev tim poguralo do novog elana.

Do kraja meča, apsolutni junak za goste bio je Aleksandar Jovanović, koji je sa nekoliko fenomenalnih odbrana uspeo da sačuva bod za Partizan, zlata vredan u šampionskoj trci.

Tok meča:

Kraj meča!

95. minut - Ponovo se na povredu žali Aleksandar Jovanović. Golman Partizana je mnogo toga uradio na ovom meču, te je i razumljivo da je na izmaku snage.

90. minut - Igraće se osam minuta nadoknade.

90. minut - BRANI SE PARTIZAN! Opsada gola crveno-belih u ovim trenucima, ali se crno-beli ponovo brane.

86. minut - HAOS U KAZNENOM PROSTORU PARTIZANA! Niko ne može da vidi ko je sve došao do lopte u petercu crno-belih, ali je lopta pogodila prečku.

83. minut - Ponovo prekid na Marakani. Na povredu se žali Aleksandar Jovanović, koji ostaje na travi.

81. minut - OPSADA GOLA PARTIZANA! Još jednom je prekid mogao biti koban po crno-bele, pošto je udarac Đige uspeo da ukroti Jovanović, nakon čega je Šerif šutirao daleko preko gola.

78. minut - PREČKA ENDIAJEA! Ubacio je Rodić loptu ka Šerifu, koji je šutirao jako precizno, ali je pogodio prečku.

75. minut - HAOS SE NASTAVLJA! Ksander Severina nakon deset minuta dobija dva žuta kartona i Partizan ostaje sa deset igrača na terenu.

73. minut - O OVOME ĆE SE PRIČATI! Hvang je kao poslednji igrač odbrane sa leđa srušio Aldu Kalulua, ali je glavni arbitar pokazao žuti karton. Partizanovi igrači traže crveni.

69. minut - Novi žuti karton kod Partizana - ovoga puta za Ksandera Severinu.

67. minut - GOOOOOLLL! KAKVA UTAKMICA NA MARAKANI! Šerif Endiaje nakon kornera pogađa i izjednačuje na 2:2!

64. minut - Dve izmene u Partizanu: Umesto Bibrasa Natha i Mateuša Saldanje u igri su Ksander Severina i Samed Baždar.

61. minut - Drugi fudbaler Partizana koji je zaradio žuti karton zbog protesta je Mateuš Saldanja.

58. minut - Ovo bi moglo da zabrine Igora Duljaja! Na povredu se žali golman Jovanović, kome je lekarska ekipa ušla na teren kako bi mu oporavila zadnju ložu.

56. minut - Dve izmene kod Vladana Milojevića - umesto Marka Stamenića na terenu je Ognjen Mimović, dok Gelora Kangu menja Peter Olajinka.

55. minut - KAKVA JE OVO ŠANSA ZA ZVEZDU BILA! Jovanović je kiksnuo i ispustio loptu, ali je Bukari šutirao pravo u Markovića koji je bio na liniji.

53. minut - Nervoza kod crveno-belih, Gelor Kanga dobija žuti karton nakon faula nad Kaluluom na sredini.

52. minut - Prva izmena i u Partizanu - umesto Gajasa Zahida na terenu je Denil Kastiljo.

49. minut - GOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLL! VODI PARTIZAN, KALULU DOVODI CRNO-BELE DO VOĐSTVA!

47. minut - KAKVA ŠANSA ZA PARTIZAN! Ukrao je loptu Goh sa leve strane i prošao do kaznenog prostora, izbacio je loptu do Natha, ali je njegov udarac izblokirao Spajić.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

FK Crvena zvezda - FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena!

46. minut - GOOOOOOOOOLLLLLLLLL! KAKVA DVA MINUTA NA MARAKANI, SALDANJA IZJEDNAČUJE NA 1:1!

44. minut - GOOOOOOOLL - VODI ZVEZDA! UROŠ SPAJIĆ JE POSTIGAO POGODAK POSLE KORNERA!

43. minut - JOVANOVIĆ JE PARTIZANOV SPASITELJ! Nova zicer situacija pred golom crno-belih, ovoga puta se u šansi našao Bukari, ali je golman "parnog valjka" uspeo da ponovo reaguje sjajno.

41. minut - GOL, ILI IPAK NE? Ivanić je ubacio loptu u peterac, Šerif je zatresao mrežu, ali je pogodak poništen.

37. minut - STATIVA IVANIĆA! Velike probleme na krilima u defanzivi ima Partizana, ali je reprezentativac Crne Gore bio previše iskosa kako bi matirao Jovanovića.

34. minut - Ponovo preti Zvezda preko Bukarija. Prošao je krilni napadač crveno-belih sa desne strane Goha, ali je iz prilično loše pozicije šutirao pravo u Jovanovića.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

30. minut - Katastrofalne vesti za Zvezdu - Dragović ne može da nastavi meč, te ga menja Naser Điga.

28. minut - LOŠE VESTI ZA ZVEZDU! Aleksandar Dragović se požalio na povredu ramena i ostao je da leži na travi.

24. minut - KAKVA SITUACIJA NA MARAKANI! Kanga je izveo korner sa leve strane, a pored njega je pao topovski udar sa južne tribine, što je uplašilo veznog fudbalera crveno-belih.

23. minut - OVO JE BILA NOVA ŠANSA! Imao je Kanga slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, ali je ona udarila Kovačevića u glavu i završila tik iznad prečke.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

22. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je Aldo Kalulu, koji je nakon njegovog faula protestovao kod sudije Ilića.

16. minut - KAKAV POČETAK DERBIJA! Zvezda prelako dolazi u peterac Partizana, ali je Bukari sa tri metra uspeo da promaši gol Jovanovića. Ostaje 0:0.

14. minut - EVO I ŠANSE ZA PARTIZAN! Nakon sjajno ubačene lopte Marković je zahvatio loptu glavom, ali je Omri Glazer uspeo da sjajno reaguje i odbije loptu u korner.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

12. minut - Opasnija Zvezda na početku ovog derbija, i to je definitivno. Uspevaju izabranici Vladana Milojevića da održe loptu u svojim nogama i konstantno prete Jovanoviću.

8. minut - PONOVO ŠANSA ZA ZVEZDU! Ubacio je Bukari loptu u kazneni prostor za Endiaja, ali je njegov udarac ukrotio Jovanović.

7. minut - KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Ivanić je ubacio loptu na samo nekoliko metara od gola Partizana, u situaciji se našao Stamenić, ali je njegov traljavi udarac završio pored gola Jovanovića.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

4. minut - Prve minute govore nam kakav bismo derbi mogli da očekujemo! Partizan je preko Goha prvi put ubacio loptu u kazneni prostor domaćih, ali je odmah nakon toga sevnula kontra Crvene zvezde, koja je prekinuta nakon ofsajda u kome se našao Šerif.

1. minut - Odmah prekid! Zbog bakljade navijača Partizana na južnoj tribini sudija Ilić morao je da prekine igru već nakon nepunih 40 sekundi.

1. minut - Meč je počeo!

Pre meča

16:55 - Atmosfera pred početak večitog derbija na stadionu "Rajko Mitić":

16:50 - Zvezda se oglasila pred derbi

Milojević u centru pažnje, evo i zbog čega

15:50 - Opsada navijača Partizana

OVOLIKO "GROBARA" ODAVNO NIJE BILO Navijači Partizana priredili korteo, pa napunili "Marakanu" (VIDEO)

15:35 - Gde gledati derbi?

Evo gde možete pratiti uživo prenos 172. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana.

15:30 - GLAS LEGENDE: Zvezda mora da dobije derbi kako zna i ume

Iz vizure Crvene zvezde je predstojeći večiti izuzetno važan. Posebno zato što je Partizan lider na tabeli i pobedom bi aktuelni šampion izbio na vrh.

15:20 - Zvezdino hitno saopštenje pred derbi

Crveno-beli imali poruku za javnost pred najveću utakmicu srpskog fudbala.

15:15 - Timovi večitih rivala za derbi

Vladan Milojević i Igor Duljaj doneli su odluke sa kojim će sastavima izaći na megdan, a pogledajte koje su bile naše procene oko postava večitih rivala.

SASTAV ZVEZDE ZA DERBI

SASTAV PARTIZANA ZA DERBI

15:00 - Dobro došli u naš lajv blog!

Uz Alo Sport danas pratite sva dešavanja sa 172. večitog derbija.

Komentari(0)

Loading