"OD POČETKA SE PRIČA DA JE TITULA NAMEŠTENA" Milojević veoma oštro posle remija u derbiju: Pljuvanje, sad ću reći i NEĆU VIŠE

20:23 | 09-03-2024

Fudbal 0

Opširno i oštro izlaganje trenera crveno-belih.

FK Crvena zvezda - FK Partizan
Alo/ Marko Metlaš

Iako je Crvena zvezda protiv Partizana imala ozbiljnu inicijativu, ona nije uspela da dođe do pobede kojom bi preuzela prvo mesto na tabeli. 

Po završetku susreta je bila održana konferencija za medije, na kojoj se pored Igora Duljaja oglasio i Vladan Milojević. On je bio poprilično rezigniran zbog odnosa javnosti prema njegovom timu:

MOJI IGRAČI SU HEROJI Duljaj pohvalio "delije", pa progovorio o sukobu

- Sada ću da kažem i neću više, ovaj scenario je viđen. Od početka se pravi negativna atmosfera prema nama, titula nameštena, da je jedan klub potlačen, država mu ne pomaže, pljuvanje prema predsedniku. Nije slučajno, gde god da se igra i šta uradimo izgleda tako. 'Ajde da probaju nešto drugo da urade... - rekao je Milojević, pa nastavio:

- Meni je to deža-vu, već viđeno. Pokušavam da pustim dokle će da ide. Opet bi bilo kako je neko ugrožen, kako je trebalo da bude žuti karton. kako ptičice cvrkuću, kako sila Boga ne moli... Ne pričamo o fudbalu. Ja izađem i kažem: "Pogrešio sam", taktika, živa igra, lako je biti general posle utakmice. Stvarno je postalo degutantno, sve se širi. Svaki sledeći put će biti žešći s moje strane. Vratio sam se u srpski fudbal, želim ovde da radim, a ne da se odvajam od porodice u inostranstvu.

Zvezda je imala inicijativu, ali nedovoljno za pobedu:

- Spomenuo bih statistiku da smo imali veliki broj prilika. Golman Jovanović je igrač utakmice, jednostavno je danas odbranio i ono što se brani i ne brani. Mi smo imali posed 72 posto oni 28, imali smo znatno veći broj šuteva u okvir gola. Ono na šta bih sam ponosan jesu naši navijači. Meni su priredili da bude Marakana puna, gde je grmelo i sevalo. Takođe, bravo za moj klub što su izašli u susret Partizanu da dobiju koliko god žele. Mislim da smo bili bliži pobedi.

Nastavio je u oštrom tonu...

- Kako sam došao ovde se piše neka negativna atmosfera o nama, niti ja kritikujem vas (novinare), ali moram da kažem. Već je viđena ista priča, da je titula nameštena, da je jedan klub potlačen, da mu država ne pomaže, pljuvanje po predsedniku, ja to neću da dozvolim. To nije slučajno, uvek se govori da je nama nešto završeno. Video sam taj scenario, bravo za naše navijače i naš klub. Borićemo se, Partizan je prvi, a mi drugi. Mislim da srpski fudbal nije toliko loš, samo se gledaju negativne stvari, ajmo da gledamo pozitivne stvari. Vodi se hibridni rat, kako je jedna strana potlačena, a mi smo privilegovani.

Novinari su potom konstatovali da Zvezda najbolje izgleda pod njegovim vođstvom:

- Miloje bunker, a? Malo sam pokazao da možemo da napadnemo, ne samo da se branimo. Raduje me da smo od prvog do 90 minuta probali da dominiramo, da stvaramo šanse i damo gol. Iz kontrole smo vodilli, primili šok gol, potom još jedan, a tako je teško vratiti se. Drago mi je što su se igrači podigli i nismo odustajali.

Bilo je reči i o stanju na tabeli:

- Tabela je takva kakva je, ono što je bitno da imamo dovoljan broj bodova. Neće biti lako, ima puno da se igra. Nećemo da gledamo tabelu, već protivnika svakog narednog, da se usredsredimo na nas.

Osvrnuo se i na kvalitet derbija:

- Lepa utakmica, dobar derbi, pune tribine, atmosfera divna... Pružili smo dobru partiju, da li sam zado rezultatom? Sigurno da nisam. Imali smo protivnika koji je hteo da se brani i igra na kontre, što je legitimno. Mi smo hteli da kontrolišemo igru, mnogo šansi, statistika govori. Ne znam da li sam imao ovoliko u karijeri, da samo damo dva gola...

O povređenom Dragoviću...

- Imamo dobru stabilnost u Dragoviću i Spajiću, jako je dobar tandem i najbolji kod nas. Imali smo maler povreda, ne znam zašto je to tako. Igrač Partizana je pao na njega posle duela i dobio problem sa ramenom. Mi smo menjali Dragovića za Đigu, pravili smo rotaciju i zbog bonusa, dve izmene. Jako sam zadovoljan sa Mimovićem, igrač na kojeg Zvezda može da računa na njega u budućnosti.

Izostala je najbolja rođendanska čestitka od igrača.

Dovoljno je bilo i ovo od mojih igrača. Dali su sve od sebe, dobio sam želje od svih i drago mi je. Hteli smo da pobedimo, šta da radimo...

Za kraj je rekao...

- To što smo napravili ovoliki broj šansi, imamo igru, a golovi će doći. Branio se Partizan, uzeo je ono zbog čega je došao i nemam zamerku. Nisam pričao o statistici da bih nekog ubedio, već činjenice. Napravili smo dve greške i to je sastavni deo igre. Videli ste model, hoćemo da igramo visoko sa pritiskom, igračima se sviđa i možemo to da radimo. Ima prostora za napredak.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading