KANGA IZBAČEN IZ TIMA Zbog brata isključen iz reprezentacije, razlog nije mogao da bude bizarniji

17:22 | 20-03-2024

Fudbal 0

Prema pisanju afričkih medija, Gelor Kanga je navodno izbačen iz ekipe Gabona koja je u Francuskoj

FK Crvena zvezda - FK Partizan
Alo/ Marko Metlaš

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde Gelor Kanga navodno je izbačen iz reprezentacije Gabona zbog kršenja discipline, prenose brojni afrički mediji. Sve se odigralo uoči prijateljskih utakmica koje Gabon igra sa Senegalom i Kongom, a zbog kojih je Kanga iz Beograda otputovao u Francusku, gde je došlo do "remećenja reda i mira" u državnoj selekciji zbog kojih najverovatnije neće igrati u pomenutim mečevima.

O čemu se radi? Prema informacijama do koje su došli Afrički mediji, navodno iz saopštenja Fudbalske federacije Gabona, Kanga je u hotel reprezentacije pokušao da smesti svog brata sa njegovom ženom. Naravno, to se nije dopalo selektoru i ostalim članovima reprezentacije i zbog toga su odlučili da kazne iskusnog veznog fudbalera. 

MILOJEVIĆ U OGROMNIM PROBLEMIMA Derbi kopan po Zvezdu, crveno-beli ostali bez najboljeg igrača!

Zbog ovog incidenta u hotelu, došlo je do hitnog sastanka na kome se razgovaralo o Kanginoj nedisciplini, a epilog je da je (za sada) odstranjen iz ekipe. Protiv njega je, kažu Afrikanci, pokrenut disciplinski postupak i izvesno je da ga neće biti u ovoj "akciji" svoje reprezentacije, dok se postavlja i pitanje da li će ubuduće biti pozivan, s obzirom da Gabonci žele da uvedu nova pravila kada je u pitanju (ne)disciplina. 

Podsetimo, Kanga je još 2012. godine debitovao za reprezentaciju Gabona i veoma je redovan na okupljanjima. Do sada je odigrao 63 utakmice i zabeležio je tek dva gola, a sudeći po formi koju je prikazivao u Crvenoj zvezdi ovog proleća kod novog trenera Vladana Milojevića - verovatno bi bio starter u ovoj afričkoj selekciji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading