SVI U NAPAD, AJMO, AJDE Sve je spremno za spektakl u Moskvi, Srbija protiv Rusije, bitna provera za "Orlove" pred EURO 2024

15:27 | 21-03-2024

Fudbal 0

Reprezentacija Srbije igra prijateljski meč od 18 časova protiv selekcije Rusije

Srbija
Tanjug/Nemanja Jovanović

Ovo će biti prvi od ukupno četiri meča koje će "orlovi" odigrati kao pripremu pred odlazak na Evropsko prvenstvo (14. jun - 14. jul).

Meč se igra u Moskvi, a nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl. 

Sledi utakmica protiv Kipra u Larnaki 25. marta, sa Austrijom u Beču 4. juna, pa i onda i Švedskom u Solni 8. juna pred start prvenstva Evrope. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Stadion Dinama u Moskvi biće krcat, jer su sve karte za meč protiv Srbije rasprodate. 

Ovo će sigurno biti ozbiljna priprema za Rusiju s obzirom da su do sada igrali na prijateljskim utakmicama sa Kenijom, Katarom, Irakom, Uzbekistanom, Tadžikistanom, Kirgistanom... 

Selektor Dragan Stojković ne može da računa na povređenog Dušana Vlahovića, zatim Matiju Nastasića koji je otkazao zbog privatnih problema, kao ni na štopera Nikolu Milenkovića koji je dobio dozvolu da otputuje u Firencu kako bi prisustvovao sahrani iznenada preminulog sportskog direktora Fjorentine Džoa Baronea.

Podsetimo, Piksi je u ponedeljak okupio "orlove" u SC FSS u Staroj Pazovi, a juče se ponovo obratio javnosti iz Moskve.

MIJATOVIĆ POSLAO JAKU PORUKU Imam osećaj da će Srbija sa Piksijem uraditi nešto na EP

- Saznali smo za ponudu Rusa o odigravanju meča odmah nakon žreba za Evropsko prvenstvo u Hamburgu, još u decembru. Nismo imali ni najmanju dilemu da li da prihvatimo ponudu. Ova utakmica biće dobra priprema za Euro - rekao je Dragan Stojković Piksi. 

Po svemu sudeći startnih 11 za ovaj meč biće: 

- Vanja Milinković Savić, Eraković, Pavlović, Mladenović, Zdjelar, Lukić, Tadić, Živković, Gaćinović, Jović.

Izvesno je da će šansu tokom meča dobiti i ostali igrači.

- Pogledali smo snimke, radi se o repezentaciji koja ima dobar timski kvalitet, sa nekoliko odličnih individualaca poput Golovina. Oni će biti silno motivisani da se pokažu, jer nisu dugo igrali sa kvalitetnim rivalom. Očekuje nas jako dobra provera i jedva čekamo da počne meč - rekao je kapiten Srbije Dušan Tadić. 

Ono što je i sam Piksi rekao, to je da po sistemu igre Rusi podsećaju na Engleze i Dance, pa će zato ovaj meč iako je prijateljski i te kako biti važna provera za EURO 2024, jer je Srbija upravo u grupi sa Engleskom i Danskom, kao i Slovenijom. 

- Kolega Valeri Karpin forsira moderan stil igre u formaciji 4-3-3. Pretpostavljam da neće menjati ništa za meč sa nama. Pokušaćemo da isprobamo neke taktičke varijante - istakao je Piksi. 

Na večerašnjoj utakmici u Moskvi će specijalan gost biti i Predrag Mijatović.

 

 

Meč možete pratiti na RTS 1 i Arena Sport Premium 1 kanalu, ali i tekstualnim putem našeg portala sport.alo.rs.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading