JA SAM PRAVA ŽRTVA Oglasio se maskirani huligan koji je napao Tadića i igrače Fenerbahčea

16:22 | 21-03-2024

Fudbal 0

Sve detalje obavila je policija

Fenerbahče
Printscreen/Twitter

U Trabzonu je odigran derbi 30. kola fudbalske Superlige Turske u kom je Fenerbahče pobedio sa 3:2, a odlučujući gol postigao je u 87. minutu Miči Batšuaji i onda je došlo do slavlja gostujućih igrača što je izazvalo bes kod domaćih navijača. 

Nakon meča se umesto o fudbalu upravo pričalo o nemilim scenama i uletanju navijača na teren, nakon čega su fudbaleri iz Istanbula evakuisani, ali bez sukoba nije moglo da prođe.

Snimci i fotografije divljanja huligana preplavili su društvene mreže, ali na svu sreću nije bilo teže povređenih. 

Posebno popularan video na mrežama bio je onaj u kom je Nigerijac Brajt Osaji-Samjuel uspeo da onesposobi dvojicu huligana, jednog čak oborio i na zemlju snažnom pesnicom, a zatim su saigrači morali da ga odvajaju od njega. Nakon svega navijači Fenerbahčea su čitavu situaciju oslikali u Istanbulu u vidu murala koji je oduševio svet. 

SVI U NAPAD, AJMO, AJDE Sve je spremno za spektakl u Moskvi, Srbija protiv Rusije, bitna provera za "Orlove" pred EURO 2024

Policija je posle čitave situacije objavila nove detalje istakavši da je identifikovala dvanaest izgrednika, od kojih su dvojica već uhapšena u sredu. 

Upravo je jedan od njih bio i maskirani huligan koji je pretrpeo udarac pesnicom, a zanimljivo je da on uopšte ne živi u Turskoj, već je sa prijateljima na duel došao iz Nemačke. Njegovo ime je Hasan Četinkaja i otkriveno je šta je rekao u policiji.

Naime, on tvrdi da je njegova namera bila da igračima kaže da odu u svlačionicu, iako se na fotografijama jasno može videti kako je stao u gard. 

- Živim u Nemačkoj. Došao sam u Trabzon na utakmicu. Nisam mogao kontrolisati sebe zbog provokativnih akcija igrača protivničkog tima. Ušao sam na teren. Trčao sam prema fudbalerima. Moj cilj bio je da im kažem da odu u svlačionicu. 

Četinkaja je prilikom privođenja u stanicu krio lice od predstavnika medija, a istakao je i da je on žrva u čitavoj situaciji.

- Zatim, kada sam video da trče prema meni, podigao sam gard da se odbranim. Ali nisam udario nikoga. Udaren sam s druge strane i pao na zemlju. Takođe su me šutirali dok sam ležao na zemlji. Kajem se što sam ušao na teren. Kasnije se saznalo da sam ja prava žrtva.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading