U NAJAVI NEVIĐENI SKANDAL UEFA izbacuje Tursku sa Evropskog prvenstva?! Ako se ovo dogodi, Turci sigurno neće igrati u Nemačkoj

20:00 | 22-03-2024

Fudbal 0

Fudbalska reprezentacija Turske mogla bi da bude izbačena sa Evropskog prvenstva

UEFA
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

A glavni razlog je politika. 

Ovo tvrdi poznati turski novinar Mahmud Rzajev, koji se poziva na izvore bliske UEFA (Evropske kuće fudbala).

On navodi da se politika žestoko umešala u turski klupski fudbal, a to je nešto što UEFA nikako ne odobrava, te bi Turska mogla da dobije žestoke sankcije. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Turska liga je ove sezone puna skandala, a poslednji se desio po završetku utakmice Trabzonspor - Fenerbahče, kada su domaći navijači uleteli na teren i napali gostujuće fudbalere. Nakon toga su čelnici Fenerbahčea najavili da će istupiti iz lige, a najglasniji u tome je predsednik kluba Ali Koč. I upravo od njegove odluke po svemu sudeći zavisi, ne samo sudbina Fenerbahčea, već i reprezentacije Turske. 

SVI U NAPAD, AJMO, AJDE Sve je spremno za spektakl u Moskvi, Srbija protiv Rusije, bitna provera za "Orlove" pred EURO 2024

Ukoliko Fenerbahče zaista istupi iz lige, UEFA će to smatrati kao uplitanje politike u sport, a sankcije bi snosila reprezentacija.

Ukoliko Turska zaista bude izbačena, pretpostavka da mi je zamenila neka od selekcija iz baraža.

Turska je na žrebu svrstana u grupu F, gde će za rivale imati selekcije Portugalije, Češke i pobednika baraža Gruzija - Grčka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading