MILOJEVIĆ ILI BAHAR - SVEJEDNO JE Zvezda ponovo uzela meru Zenitu, Knežević pokazao da crveno-beli imaju svetlu budućnost

20:55 | 23-03-2024

Fudbal 0

Crvena zvezda slavila protiv Zenita u prijateljskoj utakmici.

FK Crvena zvezda
Fk Crvena Zvezda

Dok je Crvenu zvezdu trenirao Barak Bahar, letos je Zvezda u prijateljskoj utakmici nadigrala Zenit sa 2:1. Došao je potom Vladan Milojević i takođe uzeo meru ruskom šampionu - 1:0!

Posle čak 13 godina je Zenit gostovao na Marakani. Svejedno je bilo da li je Bahar ili Milojević, Zvezda je pokazala da je za nijansu bolji tim od ruskog giganta.

I još jedna važna stvar, da crveno-beli imaju svetlu budućnost. Zaigrali su mladi igrači poput Guteše, braće Mituljikića, strelca gola Kneževića, štopera Ogbija...

Počela je utakmica u početnom ispitivanju snaga rivala. Zaista je po dešavanjima sa terena moglo da se kaže da je susret - prijateljski.

Tražio je Piter Olajnika penal u sedmom minutu, ali bilo je to klasično remplovanje i utisak je da je Nigerijac prelako pao posle duela sa defanzivcem Zenita.

Počeo je potom i Zenit malo da pritiska. Videlo se da ima pojedince ekstra klase poput Daglasa Santosa i Gustava Mantuana.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

 

Počela je i borba na terenu Marakane da se rasplamsava sredinom prvog dela igre. Pokušao je Kanga da iskreira dve šanse za Zvezdu. Dobro je igrao Gabonac, konstantno je tražio loptu i rešenja na protivničkoj polovini.

Jednako opasan je bio i Olajinka. Mučio je čuvare i iz jedne takve situacije je namestio najbolju priliku u prvom poluvremenu.

Fantastičnom fintom i varkom dela je bacio protivnika na pod Marakane, pronašao Kneževića u kazenom prostoru, talentovani vezista je šutirao, samo mu je nameru pročitao Keržakov.

Šteta što se poluvreme bližilo kraju pošto su crveno-beli bili bolji rival i išli su ka tome da inicijativu i bolju igre i naplate.

Napravio je trener Crvene zvezde Vladan Milojević tek jednu izmenu na početku drugog poluvremena. Izveo je sa terena Rodića, a ubacio mladog Nigerijca Ogbija. Sa druge strane je čak tri promene napravio Sergej Semak.

I čini se da je ruski strateg više pogodio. Jeste da je Zvezda imala odličnu šansu za gol preko Olajinke, međutim ono što je Zenit promašio će se tek prepričavati.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

 

U samo dva minuta su Jerohin i Isidor pogodili prečku i stativu. Rusu se lopta čak sa gol linije odbila u polje! Reklamirali su igrači Zenita gol, ali lopta nije prešla celim obimom liniju.

Kontrolisao je Zenit dešavanja u drugom delu igre. Ali, pretila je i Zvezda. Najbolju šansu je imao Jovan Mituljikić koji u 73. minutu nije uspeo da perfektan centaršut Kataija smesti u mrežu.

Ubrzo se javio i problem za Zvezdu pošto je zbog povrede Šerif Ndiaje morao da napusti teren. Deluje da se ne radi o većem problemu, ali moraćemo da sačekamo i da vidimo šta je tačno sa Senegalcem.

Mogla je Zvezda do gola i nekoliko minuta kasnije. Iskoristio je Olajinka povredu Marija Fernandeša, oduzeo mu loptu, međutim zakomplikovao je, ostavio loptu Kangi koji je poslao daleko preko gola.

Mirisao je gol za domaćina u vazduhu i konačno je stigao u 82. minutu. Slabo je reagovala odbrana Zenita, predosetio je Knežević gde će lopta pasti i sjajno se snašao za 1:0.

Ostao je to konačan rezultat uprkos pokušajima Zenita da u samom finišu utakmice promeni nešto.

Crvena zvezda - Zenit 1:0 (0:0)

Knežević 82

Sudija: Jovan Šegrt (Srbija)

Kraj utakmice!

88. minut - Još tri izmene Milojevića. Na teren će Ilić, Matić i Cvetković, a na klupu se sele Nikolić, Katai i Knežević.

82. minut - GOOOL za Zvezdu! Odlična akcija. Slabo je reagovala odbrana Zenita, Knežević je imao njuh gde će lopta da završi i zatresao je mrežu gostiju.

78. minut - Još jednu dobru šansu je propustila Zvezda. Olajinka je malo zakomplikovao, ostavio loptu Kangi koji je poslao daleko preko gola.

75. minut - Problem za Vladana Milojevića. Napušta zbog povrede teren Šerif Ndiaje umesto koga ulazi Marko Ćurić.

73. minut - Kakva šansa za Zvezdu. Fantastičan centaršut Kataija, našao je Jovana Mituljikića koji je propustio priliku da se proslavi pošto je glavom promašio gol.

71. minut - Novi dobar pokušaj Zenita. Ovoga puta je udarac gostiju otišao malo pored gola Guteše.

67. minut - Napravio je Vladan Milojević dve izmene. Đermanović i Jovan Mituljikić su zamenili Spajića i Nikolu Mituljikića.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

 

66. minut - Kontroliše Zenit u ovim trenucima dešavanja na terenu Marakane. Nekako svežiji i sa više ideje gosti.

62. minut - Evo novog pokušaja gostiju. Ovoga puta je Vilson Isidor pogodio stativu! Posle toga je Semak napravio dvostruku izmenu i uveo Artura i Čornija umesto Nina i Jerohina.

60. minut - Kakva šansa za Zenit! Šutirao je Jerohin, lopta je pogodila prečku, odbila se u polje iako su gosti protestvovali i tražili da je lopta prešla celim obimom liniju.

54. minut - Malo je nedostajalo da Zvezda stigne do prednosti. Pokušao je Olajinka, ali mu je malo falilo da pogodi mrežu.

50. minut - Smanjena vidljivost na stadionu u ovim minutima zbog bakljade domaćih navijača.

46. minut - Rešio je trener Zenita Sergej Semak da napravi trostruku izmenu. Uveo je na teren Marija Fernandeša, Vendela i golmana Vasjutina, dok su izašli Daglas Santoš, Pedro i golman Keržakov. Sa druge strane je Milojević izveo samo Rodića, a ubacio Nigerijca Ogbija.

Kraj prvog poluvremena - Prijateljski na Marakani. Mada je Zvezda bolji tim, za sada nije uspela da naplati inicijativu.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

 

44. minut - Približava se polako kraj prvog poluvremena. Možda i šteta pošto je Zvezda taman stavila Zenit pod pritisak.

40. minut - Dosta bolja igra Zvezde. Kružio je domaćin oko gola Zenita, na kraju je izboren slobodan udarac sa nekih 18 metara.

37. minut - Ubedljivo najbolja šansa na utakmici! Fantastična finta Olajinke, kako je samo izbacio čuvara na levoj strani... Pronašao je Kneževića, ali je Keržakov odbranio pokušaj veziste Zvezde.

34. minut - U poslednjem trenutku je intervenisao Spajić posle centaršuta Mantuana. Moglo je da bude jako, jako opasno.

31. minut - Zatvorila je Zvezda najveće adute Zenita za sada. Mada, Gustavo Mantuan brzinom pravi probleme odbrani domaćina. 

27. minut - Solidan pokušaj Daglasa Santosa. Sa nekih preko 20 metara je šutirao Brazilac. Prohujala je lopta pored gola Glazera.

23. minut - Visoki presing crveno-belih. Naredio je ofanzivu trener Milojević i drži domaćin Zenit za sada u šahu.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

 

18. minut - Dobar pokušaj Zvezde. Kanga je dva puta zapretio, iznudio i korner, ali posle svega - ništa. Međutim, može da raduje činjenica da se malo rasplamsala borba na terenu. 

14. minut - Nešto sporiji ritam utakmice za sada. Igrači obe ekipe kao da ispituju snage. Ima dosta duela i borbe na sredini terena.

10. minut - Evo i Zenita. Udarac glavom posle kornera je lako odbranio Omri Glazer pošto je lopta išla pravo u njega.

7. minut - Prva opasnija situacija. Olajinka je probio, ovog puta sa desnog boka, ali ga je defanzivac Zenita izgurao sa terena. Iako je Nigerijac tražio penal, bilo je jasno da nema elemenata za najstrožu kaznu.

5. minut - Za sada zaista sjajna atmosfera na Marakani. Navijači na severu su imali performans začinjen vatrometom, koreografijom i zastavama Rusije i Srbije. Na terenu - zaista prijateljski.

1. minut - Počela je utakmica. Pre toga je održan i minut ćutanja za žrtve terorističkog napada u Moskvi.

18.55 - Pred početak utakmice je naša pevačica Danica Crnogorčević izvela pesme "Kaćuša" i "Oj Kosovo, Kosovo".

FK Crvena zvezda Alo
 

 

18.45 - Zenit će takođe imati podršku nekoliko stotina navijača koji su doputovali u Beograd za ovu utakmicu.

18.30 - I navijači Crvene zvezde su imali važnu poruku pre utakmice, a više o tome - OVDE.

18.25 - Kako prenose beogradski mediji, velike su mere bezbednosti oko Marakane i mogu se videti i policajci sa dugim cevima.

18.15 - Fudbaleri Zenita su po dolasku u Beograd i pre početka utakmice posetili Hram Svetog Save, a više o tome - OVDE.

 

 

18.10 - Poznati su i sastavi dva tima. Trener Zvezde Vladan Milojević je očekivano šansu pružio nekolicini mladih igrača.

Guteša - Spajić, Rodić, Radojević, Nikolić - Knežević, Kanga - Mituljikić, Katai, Olajinka, Ndiaje.

Za ekipu Zenita, igraće:

Keržakov, Karavaev, Rodrigao, Santos, Ninjo, Kovalenko, Akhmetov, Erohin, Pedro, Gustavo Mantuan, Isidor, Vasutin.

18.00 - Nažalost, susret će početi minutom ćutanja zbog velike tragedije koja je zadesila ruski narod u vidu jučerašnjeg terorističkog napada na koncertnu dvoranu u Moskvi koja je odnela preko 130 života.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading