MAROKANCI SPREMAJU ČUDO Najveći stadion na svetu u izgradnji, Mundijal 2030. biće epski (VIDEO)

18:03 | 25-03-2024

Fudbal 0

"Gran Stad de Kazablanka" primaće 115.000 navijača

Maroko
EPA-EFE/JALAL MORCHIDI

Svetsko prvenstvo 2026. godine po mnogo čemu biće istorijsko budući da je FIFA proširila broj učesnika i, po svemu sudeći, promenila format takmičenja. Ipak, totalna revolucija očekuje se na Mundijalu 2030. godine! 

Čelnici FIFA odlučili su da se Svetsko prvenstvo 2030. godine igra na tri kontinenta. Argentina, Paragvaj i Urugvaj biće organizatori prve tri utakmice kako bi se obeležilo 100 godina od prvog Mundijala, dok će preostali mečevi biti igrani u Španiji, Portugalu i Maroku.

PREMINUO JE! Udario glavom tokom utakmice, borio se za život, ali nije izdržao (UZNEMIRIJUĆI VIDEO)

Navijače širom sveta iznenadila je odluka da se u organizaciju uključi i Maroko, ali u afričkoj zemlji spremaju pravi spektakl za Mundijal. Naime, Marokanci će za Svetsko prvenstvo izgraditi najveći stadion u istoriji koji će imati kapacitet od 115.000 mesta. 

Marokanski arhitekta Tarik Ulalu već je otpočeo planove za izgradnju stadiona koji će se nalaziti u gradu Mansuri ma 40 kilometara od Kazablanke. Ideja je da izgradnja bude izgrađena do 2028. godine, a čitav projekat vredi oko 450.000 evra! 

– "Gran Stad de Kazablanka" duboko je ukorenjen u marokansku kulturu, sa svojom tradicijom i savremenim izrazima. Oslanja se na šator i vrt, kao i na topografiju i pejzaže Maroka. To je prostor otvoren prema svetu i pun poštovanja prema prirodi koju štiti. On olilčava tradiciju marokanskog gostoprimstva – rekao je Ualalu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading