O OVOME ĆE SE PRIČATI Strašan potez FIFA - Arapima dodeljeno narednih deset Mundijala

09:08 | 15-03-2024

Fudbal 0

Neverovatno.

FIFA
EPA-EFE/WALTER BIERI

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) nedavno je donela odluku da će narednih deset Svetskih prvenstava za fudbalere i fudbalerke do 17 godina biti održano u Kataru i Maroku.

Počevši od 2025. godine, kada će se ovo takmičenje održavati godišnje, Katar i Maroko će biti domaćini U17 Mundijala sve do 2029. To znači po pet turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Katar će ugostiti svako Svetsko prvenstvo za fudbalere do 17 godina, gde će se takmičiti 48 reprezentacija. S druge strane, Maroko će u istom periodu organizovati pet turnira za fudbalerke do 17 godina, sa učešćem 24 ekipe.

SRBIJA STREPI OD OVIH "ZVERI" Reprezentacija koja ledi krv u žilama - ko su rivali "orlova"?

Ova FIFA-ina odluka izazvala je veliku pažnju, ukazujući na sve veći uticaj Bliskog istoka i Severne Afrike u svetskom fudbalu.

Podsećamo, Katar je već bio domaćin Mundijala 2022. godine, dok Maroko planira da bude suorganizator Svetskog prvenstva 2030. godine.

Inače, dosadašnja praksa bila je da se svetska prvenstva za igrače do 17 godina održavaju svake dve godine. FIFA je promenila ovu politiku kako bi se osiguralo da nijedna generacija fudbalera ne propusti ovaj događaj, te da se ubrza razvoj reprezentacija širom sveta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading