NAJZAD Milan Mandarić postaje potpredsednik njemu voljene Vojvodine

07:00 | 26-03-2024

Fudbal 0

Krenuo sam u fudbalski svet iz Novog Sada i srećan sam što se ponovo vraćam u klub svetle tradicije - kaže za Alo! srpski biznismen

Milan Mandarić
EPA/TOM HEVEZI

Ugledni srpski biznismen Milan Mandarić (85), nekadašnji vlasnik Lestera, Šefilda, Portsmuta, Nice, Standarda i Šarlroa, danas će na skupštini biti promovisan u potpredsednika FK Vojvodina. 

Mandarić je postigao dogovor sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem i direktorom Dušanom Bajatovićem. Ideja je da savetima i neposrednim angažovanjem pomogne Vojvodini u naporima da obezbedi mesto u Evropi u narednoj sezoni. 

DETONACIJA U SRPSKOM FUDBALU Oglasio se Milan Mandarić, ovo je istina

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Preostale finese? 

- Nije još sve gotovo, potrebno je da prođu sve zakonske procedure, ali ne verujem da će biti nekih problema - kaže za Alo! Mandarić koji je dočekao da se obre u srpskom fudbalu, posle putešestvija po svetu, i to baš u Vojvodini i Novom Sadu za koji je emotivno vezan. 

Svuda pođi, kući dođi?

- Dokazao sam da je zemlja okrugla - smeškajući se kaže vitalni Ličanin rođen u Gospiću.

Prva ljubav zaborava nema?

- Fudbal sam zavoleo u Novom Sadu uz Vojvodinu i eto ukazala mi se prilika da se vratim korenima. Svima sam pomogao pa je red da se i savetodavnom ulogom odužim i prvoj ljubavi.

Vojvodina je bez finansijskih problema? 

- To je dobra polazna osnova. Postojala je obostrana želja da zajedno radimo, a novac nijednog momenta nije bio tema. U prvom planu su moje organizacione i savetodavne sposobnosti. Obišao sam svet i imam ogromno iskustvo koje u svakom trenutku može biti od koristi.

Važan je i vaš karakter?

- Uvek mi je cilj da budem na vrhu! To ću pokušati da usadim i svim generacijama Vojvodine, a posebno profi pogonu. Imam još puno energije, sa svakim problemom mogu da se uhvatim u koštac i rešim ga zahvaljujući iskustvu.

Osnovni ciljevi?

- Jasno je da Vojvodina mora da nastavi sa liferovanjem fudbalera iz svog pogona, a to godinama uspešno radi. Moramo da lansiramo nove Tadiće, Milinković Saviće...To je onova uspešnog poslovanja, a onda na red dolazi plasman u evropska takmičenja. Ona donose prihod, ali i stvaraju pozitivan imidž koji je itekako potreban svakom klubu koji teži da ostavi trag u svetskom fudbalu - zaključio je Mandarić. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading