OVO NIJEDAN RODITELJ NE BI TREBALO DA DOŽIVI Mijatović RASPLAKAO voditelja pričom o smrti sina: Znao sam da ću živeti duže od njega

10:34 | 30-03-2024

Fudbal 0

Strašno, da ne može strašnije.

pedja
TANJUG/ MARKO DjOKOVIC/ bs; Printscreen

Kroz svoju karijeru, Predrag Mijatović je imao mnogo uspona i padova, kako poslovno, tako i privatno. Nažalost, za njega se u određenoj meri veže tragična priča, pošto je 2009. godine izgubio sina.

Mali Andrej je rođen sa cerebralnom paralizom, a u kasnije je oboleo od hidrocefalitisa. Najgori ishod se dogodio kada je dečak imao samo 14 godina.

"Organski je nisam podnosio, NAJODVRATNIJA U ISTORIJI MUZIKE" Legendarni fudbaler otkrio zbog koje pesme je ludeo

Popularni Peđa je smogao snage da priča na tu temu u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" na televiziji "K1", a evo kako je započeo izlaganje:

- Znao sam da je sin loše i da ću živeti duže od njega. Pričaš sa doktorima, pa ga vodiš ovamo, onamo, pa shvatiš da su te prognoze koje su mi doktori davali za njega pogrešne. Rekli su da će živeti sedam godina, pa prođe sedma, osma, deveta... Umro je sa 14. Shvatio sam da je fenomen jer je živeo duplo duže od svih prognoza. Fenomen je, idol. Pripremaš se ceo život, ali je teško. Ideš nekom putanjom i ja sam taj koji ide i ne obraća pažnju na komentare. I ne zaustavljam se. Pitaju me, zašto, to je okrutno? A ja se vodim time da je to filozofija da mogu da prođem tim putem i vratim se, a iako je nekad surovo - tako vaspitavam i svoju decu - poručio je Mijatović.

Predrag Mijatović EPA-EFE/Mariscal
 

Legendarni reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji as Partizana, Valensije, Real Madrida i Fjorentine je otkrio kako se osećao posle gubitka sina:

- Uh, bilo bi mnogo lakše da tako nije bilo iz ugla roditelja. Ipak, životno, koliko god da je to tragedija, to je nešto neverovatno. Ima još jedna neverovatna stvar, sad mogu da pričam o tome normalno. Ja sam tih godina bio jako popularna ličnost. Svaki put kad sam pomislio, a to pomisle mladi ljudi kad dožive uspeh, da sam dasa i čudo, sin je dobijao krize. To je neverovatno. Sećam se, prolazi mi kroz glavu... Iz Madrida moram hitno u Valensiju, u Madridu mu klima nije odgovarala, pa vozim 370 kilometara i stignem tamo i pita me doktor Rafa kakvo je vreme bilo usput. Ja se zapitam i kažem ne znam. To su tri sata vožnje, a ja nemam pojma. Kad vidiš te druge roditelje u čekaonici i njihovu muku, shvatiš da si ti jedna nula. Imaš samo jednu olakšavajuću okolnost da imaš finansijsku korist i da imaš privilegije da ti doktori objasne sve što pitaš. To oni ne mogu. Sve ostalo je isto... - pričao je popularni Mijat.

Za kraj je rekao da ga je mali Andrej oblikovao kao čoveka:

- On me je spustio na zemlju i definitivno mislim da je bio misija da ja budem normalan tip. U tim rizicima, kad sam bio na granici da me ponese, bio je misija od Boga da me dovede u normalu. Kad je sve krenulo mirnim putem, onda je on... To je moja priča i mislim da sam u pravu. To je anđeo koji je uvek prisutan i pazi na sve - zaključio je Predrag Mijatović.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading