ČISTKA U BAJERNU Klub napustio tvorac velikih uspeha i igrača

13:32 | 06-04-2024

Fudbal 0

Sezona koja se završava bila je jedna od najneuspešnijih u istoriji minhenskog Bajerna, što je dovelo do značajnih promena u klubu, uključujući i neočekivani odlazak tehničkog direktora, Marka Nepea.

Bajern
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Bavarci su ove sezone propustili osvajanje sva tri domaća trofeja, sa jedinom preostalom šansom za trofej u Ligi šampiona, gde će se suočiti sa Arsenalom u četvrtfinalu.

Nakon poraza u finalu Superkupa od Lajpciga (3:0) i eliminacije iz Kupa u drugom kolu od trećeligaša Sarbrikena (2:1), nedavni poraz od Borusije Dortmunda označio je praktično kraj svih nadanja Bajerna za 12. uzastopnom titulom u Bundesligi, udaljivši ih 13 bodova od lidera Bajera iz Leverkuzena.

Sada se postavlja pitanje da li ovakav Bajern može da se izbori sa Arsenalom, koji igra u odličnoj formi, a kamoli da osvoji Ligu šampiona.

GVARDIOLA ŠOKIRAO SVE Stavio Ligu šampiona u drugi plan i zagrmeo - prvenstvo je važnije!

FK Bajern Minhen EPA/Filip Singer
 

Promene su već najavljene, sa smenom trenera Tomasa Tuhela na kraju sezone, dok se Nepe, koji je bio u klubu od 2017. godine, više ne nalazi na poziciji tehničkog direktora, iako mediji sumnjaju u sporazumni raskid ugovora.

Predsednik Bajerna, Jan-Kristijan Dresen, zvanično je potvrdio rastanak sa Nepeom, ističući njegov doprinos otkriću talenata poput Alfonza Davisa i Džamala Musiale, kao i planiranju tima i realizaciji brojnih transfera.

Nepe je uzvratio zahvalnošću klubu na prilici koju je dobio.

- Hvala Bajernu na poverenju, potpori i prilici. Bilo je izazovno, uzbudljivo i uspešno, s triplom krunom 2020. kao vrhuncem. Bajernu i njegovim divnim navijačima želim najveće uspehe. Bayjern će ostati deo moje istorije i ponosan sam na to.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading