OVAKAV PARTIZAN NE MOŽE DA OSVOJI TITULU Potpuna ludnica na Banovom Brdu, Čukarički lupio šamar crno-belima pred derbi!

21:20 | 14-04-2024

Fudbal 0

Novi poraz Partizana u ludoj utakmici i završnici na Banovom Brdu!

FK Čukarički, FK Partizan
Foto: ATA Images

Jako, jako loš Partizan. Ustvari ovakav tim crno-belih ne može da osvoji titulu. Naročito ne posle šamara koji je Čukarički lupio doskorašnjem lideru Superlige Srbije - 3:2!

Već na startu utakmice su krenuli problemi za Partizan. Povredio se golman Aleksandar Jovanović posle uklizavanja kako bi sprečio Ivanovića da postigne gol.

Mučio se najbolji igrač crno-belih tokom većeg dela prvog poluvremena. Ukazivala mu se pomoć da bi na kraju morao da izađe u 40. minutu. Umesto njega je ušao Krunić.

Ogromno je pitanje i deluje da je Partizan možda izgubio Jovanovića i za derbi i utakmicu sezone. Identično kao i trenera Igora Duljaja koji je zbog prigovora dobio četvrti žuti karton i čeka ga jedan meč suspenzije. Kakav hendikep za crno-bele...

Nešto je kao Partizan pokušavao. Ali je onda Čukarički pokazao kako se to radi. Pokrenuo je inicijativu koju je krunisao Vinisijus Melo.

Ivanović je prošao po desnoj strani, uputio je loptu na peterac odakle je Brazilac neometano šutirao u tom 28. minutu.

Ni to nije trglo Partizan koji je pukom srećom izbegao da Luka Adžić realizuje zicer pred kraj prvog dela igre.

Treba biti pošten i reći da su mogli i crno-beli do gola da su imali malo više sreće. Posle centaršuta iz slobodnog udarca je u sedmom minuta nadoknade prvog poluvremena Kovačević pogodio - prečku!

Samo što je počelo drugo poluvreme, a Čukarički je lupio novi šamar Partizanu. Ovoga puta upravo Ivanović koji je delovao pored odbrane crno-belih kao Mesi lično u pojedinim trenucima.

Imao je i sreće Ivanović u tom 51. minutu kada mu se lopta odbila, pala tačno pred njega i on je prosto zakucao u mrežu.

Od tog trenutka je Partizan bacio sve karte na napad. Serijom izmena je Duljaj pokušao da promeni situaciju na terenu. Bez uspeha.

Bliži je zapravo bio Čukarički trećem golu nego Partizan prvom. Ibrahima Ndiaje je imao jako opasan pokušaj u 88. minutu koji je zaustavio Krunić.

A onda je zaista teško opisati šta se desilo u samoj završnici utakmice. Najpre je Ksander Severina u 90. minutu šutom iz očaja doneo nadu Partizanu.

Potom je i Samed Baždar iskoristio genijalnu asistenciju Nemanje Nikolića i u 92. minutu izazvao oduševljenje kod Partizana.

I kada se činilo da bi crno-beli mogli da pojure i pobedu, dogodio se potpuni šok! Đorđe Ivanović je izlomio Bojana Kovačevića po levoj strani, centrirao i pronašao rezervistu Bojicu Nikčevića koji je glavom zatresao mrežu gostiju.

Sada, pred večiti derbi naredne subote, Partizan ima minus od sedam bodova u odnosu na Crvenu zvezdu...

Čukarički - Partizan 3:2 (1:0)

Vinisijus Melo 28, Ivanović 51, Nikčević 90+4 - Severina 90, Baždar 90+2

Sudija: Milan Ilić

Kraj utakmice!

90+4. minut - Goool za Čukarički! Prosto je neverovatna završnica ove utakmice! Apsolutna ludnica. Ivanović je izlomio Kovačevića po levoj strani, centrirao, a potom Bojica Nikčević matirao Krunića glavom.

90+2. minut - Gooool za Partizan! Kakva ludnica na Banovom Brdu u samoj završnici meča! Neverovatna asistencija Nikolića i gol Baždara!

90. minut - Evo nade za Partizan. Opalio je Ksander Severina i pogodio! Još pet minuta šanse za crno-bele...

88. minut - Bio je bliži Čukarički trećem, nego Partizan prvom golu. Opasan pokušaj Ndiajea je odbranio Krunić.

82. minut - Jalovi su svi pokušaji Partizana. Sa ovakvom igrom će teško četa Igora Duljaja da izvuče nešto iz ove utakmice... 

FK Partizan FK Partizan
 

75. minut - Kakva intervencija Samurovića! Maltene je iz gola izvadio loptu posle udarca glavom Aranđela Stojkovića koji je već video loptu u mreži.

70. minut - Zbog povrede je na terenu ostao Kovačević. Problem je što Partizan više nema pravo na izmenu...

68. minut - Kakav promašaj Nikolića! Imao je zicer, sam je bio na sedam metara, ali je loptu poslao daleko preko gola. Na njegovu sreću, pošto je prethodno dosuđen faul.

64. minut - Uveo je Duljaj i Natha. Izašao je Goh. Prethodno su van terena ostali Kalulu i Kanute umesto kojih su šansu dobili Severina i Ovusu. Sve izmene je sada ispucao trener crno-belih.

61. minut - U totalnoj defanzivi je ekipa Čukaričkog. Nema druge opcije za crno-bele nego da sve karte bace u napad.

56. minut - Pokušava Partizan ekspresno da uzvrati, međutim, malo je reći da mu ne ide. Bez konkretnije opasnosti pred Samurovićem.

51. minut - Gooool za Čukarički. U nokdaunu je Partizan! Posle odbitka i nove greške odbrane gostiju, stigla je lopta do Ivanovića koji je pogodio protiv bivšeg kluba.

FK Partizan FK Partizan
 

 

49. minut - Kratak prekid zbog sitnije povrede Luke Adžića koji se odmah vratio na teren.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu Čukaričkog. Reagovao je odmah Igor Duljaj izmenom i uveo je Nemanju Nikolića umesto Denila Kastilja.

Kraj prvog poluvremena - Jako burno je bilo na Banovom Brdu. Svega smo videli. Od gola, povreda, više šansi na obe strane... Nadamo se da će i drugi deo igre biti jednako uzbudljiv.

45+7. minut - Pogodio je prečku Bojan Kovačević u smiraj prvog dela igra. Neverovatna šansa za Partizan.

45+1. minut - Čak sedam minuta će se igrati u nadoknadi prvog poluvremena.

44. minut - Ako je informacija tačna, četvrti žuti karton u sezoni je dobio Igor Duljaj koji će tako propustiti večiti derbi!

41. minut - Kakav zicer za Luku Adžića, sam je bio na levoj stativi, ali je loše zakačio loptu i propala je ozbiljna šansa za 2:0...

39. minut - Novi problem za Partizan. Jovanović mora ipak van terena zbog povrede. Menja ga Krunić na golu.

fkp FK Partizan
 

 

37. minut - Dobra akcija crno-belih. Okončana je šutom Denila Kastilja koji je pogodio snažnim udarcem jednog igrača Čukaričkog pa je manji prekid trenutno na terenu.

33. minut - Dosta bleda igra Partizana. Pogotovo u napadu gde za pola časa igre nije uspeo tim iz Humske da stvori ozbiljniju šansu.

28. minut - Goool za Čukarički! Prošao je Ivanović po desnoj strani, prošla je lopta u peterac pored Kovačevića i Kanutea, a na pravom mestu se našao Vinisijus Melo.

22. minut - Opasan pokušaj Ivanovića. Prevario je Antića, ugrozio Jovanovića, ali se čula sudijska pištaljka - ofsajd.

19. minut - Jako dobar pokušaj Luke Adžića. Šut sa distance je nezgodno odskočio ispred čuvara mreže Partizana koji je uspeo da odbije loptu u polje.

17. minut - Novi prekid i pet ovoga puta zbog ukazivanja pomoći Jovanoviću. Muči se golman crno-belih sa kolenom. Utrčala je medicinska ekipa, za sada Aleksandar nastavlja meč. Videćemo dokle.

12. minut - Trenutno vlada zatišje sa šansama. Kontroliše tempo igre Partizan i kruži oko gola Čuke.

fkp Marko Metlaš/Alo!
 

8. minut - Jako je živo na Banovom Brdu. Imao je Gajas Zahid fantastičnu šansu. Dugo se nameštao na udarac, na kraju je snažno opalio po lopti, međutim Samurović je ponovo odbranio.

6. minut - Evo prve šanse za Partizan. Denil Kastiljo je još jednom pokazao da ima razoran udarac. Ovoga puta je lopta prošla malo pored gola Samurovića.

4. minut - Oporavio se Jovanović. Dugo mu se okazivala medicinska pomoć i za sada deluje da će moći da nastavi utakmicu.

2. minut - Kakav početak utakmice. Izbio je Đorđe Jovanović sam, istrčao je golman Partizana Jovanović koji se prilikom tog duela povredio. Bio je i ofsajd u kojem se našao napadač Čukaričkog.

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom domaće ekipe.

19.00 - Nema u protokolu domačeg tima Milana Pavkova zbog manjih zdravstvenih problema.

18.50 - Pojavila se tokom dana informacija da bi Denil Kastiljo trebalo da ostane u Partizanu i naredne sezone. Više o tome - OVDE.

18.35 - Sa druge strane će Čukarički igrati u sastavu: Samurović - Stanković, Stevanović, Jovanović, Tošić - Sisoko, Docić - Ivanović, Miladinović, Adžić - Vinisijus.

 

 

18.25 - Poznat je sastav ekipe Partizana: Jovanović - Stojković, Marković, Kovačević, Antić - Kastiljo, Kanute - Kalulu, Zahid, Goh - Baždar.

18.15 - Trener Partizana Igor Duljaj je svestan da crno-belima neće biti lako na Banovom Brdu, a šta je sve imao da kaže saznajte - OVDE.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading