OGLASILA SE "PLAVA UNIJA" Navijači OFK Beograda neće ići u Zaječar: Nadamo se da će rekonstrukcija Omladinskog stadiona početi što pre

21:40 | 19-04-2024

Fudbal 0

Zbog najavljene rekonstrukcije Omladinskog stadiona “romantičari” će utakmice Superlige kao domaćin igrati na istoku Srbije naredne sezone, ali – bez svojih pristalica.

OFK Beograd
Foto: ATA Images

 

Odjeknula je vest u četvrtak da će OFK Beograd igrati domaće utakmice naredne sezone na stadionu u Zaječaru.

Zbog najavljene rekonstrukcije Omladinskog stadiona “romantičari” će utakmice Superlige kao domaćin igrati na istoku Srbije naredne sezone, ali – bez svojih pristalica.

- Od sledeće godine, OFK Beograd će igrati „domaće“ utakmice na stadionu u Zaječaru, jer je naš stadion, koji je u vlasništvu Grada Beograda, u fazi raspada preko deset godine i kako je najavljeno počeće rekonstrukcija stadiona koju smo dugo čekali, što je i razlog našeg igranja u Zaječaru. Opcije igranja u Beogradu nije bilo, jer neki klubovi kreću sa renoviranjem svojih stadiona, a isto tako neki klubovi koji jednostavno nisu mogli, ili želeli da izađu u susret.

Podsećamo da je prava rekonstrukcija krenula pre deset godina u organizaciji kluba, ali je grad Beograd usred renoviranja zaustavio sve i nije dao klubu da se nastavi rekonstrukcija.

Zbog toga, navijači tima sa Karaburme bodriće klub samo na gostovanjima.

- Dok se ne vratimo na naš stadion, nećemo organizovano pratiti „domaće“ utakmice, već ćemo ići samo na gostovanja. A mi ćemo se nikad složnije boriti da se to ostvari, kao što smo se i izborili prethodnih godina da sačuvamo klub od gašenja.

U nadi da će država, kao i Grad Beograd, započeti obećanu rekonstrukciju što pre, jer bi sramota bila da razni klubovi bez trunke istorije dobijaju nove stadione, a da veliki OFK Beograd, polufinalista Kupa pobednika kupova igra na oronulom Omladinskom stadionu - piše u saopštenju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading