BEZ DEVETORICE PROTIV ZVEZDE Stanić najavio poslednju utakmicu Čukaričkog ove sezone

18:46 | 24-05-2024

Fudbal 0

Biće to maltene revijalna utakmica.

Goran Stanić
ATA Images

Trener fudbalera Čukaričkog Goran Stanić izjavio je danas će na utakmici protiv Crvene zvezde pružiti šansu mladim igračima koji do sad nisu dobijali priliku.

Fudbaleri Čukaričkog gostovaće sutra od 19.00 časova ekipi Crvene zvezde u 37. kolu Superlige Srbije, odnosno u sedmom kolu plej-ofa. Klub sa Banovog brda ima teoretske šanse za peto mesto i plasman u Evropu, potrebno je da u poslednjem kolu pobedi Zvezdu i da Vojvodina ne savlada Mladost iz Lučana.

"BRĐANI" NAPADALI, CRNO-BELI POBEDILI Partizan slavi Jovanovića i Ligu šampiona, Severina rešio derbi na Banovom brdu

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Minimalne su nam šanse za plasman u Evropu, to sam kazao odmah posle meča protiv Partizana na konferenciji za novinare. Bićemo bez devetorice standardnih igrača u duelu protiv Crvene zvezde, zbog četvrtog žutog kartona meč propušta Igor Miladinović, crvene kartone protiv Partizana dobili su Marko Docić i Vukašin Jovanović. Dali smo slobodno nekolicini igrača, konkretno Ivanoviću, Tošiću, Adžiću, Stevanoviću, Samuroviću - rekao je Stanić na konferenciji za medije.

Stanić je istakao igrače koji trenutno igraju za reprezentaciju Srbije na kadetskom Evropskom prvenstvu.

- Sa nama nije Mihajlo Cvetković koji je uveliko u prvom timu. On igra fantastično na Evropskom prvenstvu za kadete, želimo mu da se tamo što duže zadrži. Da nisu na Kipru, šansu protiv Zvezde dobili bi i ostali momci koji su u reprezentaciji do 17 godina, golmani Kandić i Čarapić, kao i Mladenović - izjavio je Stanić.

Nabrojao je zatim Stanić na koga će sve iz Omladinske škole Čukaričkog računati za predstojeći susret protiv Zvezde.

- U protokolu za ovaj meč biće nekoliko omladinaca i kadeta, priliku da osete draž tako velikog meča imaće Lazar Stojanović, Andrej Subotić, Marko Arsović, Veljko Radosavljević, Aleksa Koloni, Luka Đorđević i Matija Prokopijević. Uz mlade momke koji su već bili u prvom timu, a dobijali su manje šansi tokom sezone. I ovo sve ne radimo samo da bi ovi momci nastupili u velikoj utakmici, već zbog toga što šansu zaslužuju, a ujedno ćemo videti na koga možemo da računamo u narednoj sezoni - naglasio je Stanić.

Iako će biti u podmlađenom sastavu, Čukarički ima ambiciju da odigra najbolje moguće.

- Cilj je da privedemo sezonu najbolje što možemo, da odigramo koliko u tom trenutku možemo, bez ikakvog pritiska. Čukarički se vraća svom opredelenju, da forsira igrače iz Omladinske škole, to će biti politika kluba u narednom periodu. A meč protiv Zvezde biće najbolji test za sve njih. Želimo toj deci da pružimo priliku, neki od njih će i debitovati za prvi tim i to je velika stvar za klub, rekao je Stanić.

Trener Čukaričkog pohvalno je govorio o Zvezdinoj ekipi i treneru Vladanu Milojeviću.

- Njegovim povratkom Zvezda se dodatno stabilizovala, pa je sasvim zasluženo osvojila duplu krunu. Očekuje nas vrlo zahtevna utakmica, gotovo sigurno pred velikim brojem navijača, koji će doći na proslavu šampionske titule. Na nama je da čestitamo velikom rivalu na zasluženom uspehu i da se brojnoj publici predstavimo na najbolji mogući način - zaključio je Stanić.

Čukarički je šesti na tabeli plej-ofa SLS sa 57 bodova, dok je Crvena zvezda prva sa 93 boda.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading