KRENUO PROTIV ZVEZDE Nemac stavio tačku na klupsku karijeru, koju je obeležila i jedna Džesika

06:00 | 02-06-2024

Fudbal 0

Lagao bih kad bih rekao da se ne svađamo, ali nikad nisam spavao na kauču, ističe 34-godišnja legenda kraljevića

Toni i Džesika Kros

 

Malo je utakmica odigrao Toni Kros (34) u kojima je imao više od jedne do dve izgubljene lopte ili pogrešnih dodavanja. Ali došao je kraj i toj neverovatnoj preciznosti Nemca. Kraj klupske karijere...

Toni Kros AP/Manu Fernandez
 

Trofejni vezista je nosio dres Reala celu deceniju - poslednji put sinoć u finalu Lige šampiona - i logično da je postao jedna od legendi „kraljevića“. Čeka ga još Evropsko prvenstvo u rodnoj zemlji, gde će se oprostiti i od reprezentacije. A onda kopačke o klin...

A kako se penzija bliži, javnost sve više interesuje privatni život čoveka iz Grajfsvalda, na istoku Nemačke. Posebno odnos sa suprugom Džesikom Farber. Mnoge zanima ko je zapravo žena koja igrala važnu ulogu u Tonijevoj neverovatnoj karijeri.

Oboje potiču iz univerzitetskog grada na obali Baltika, 200 kilometara severno od Berlina. Džesika je dve godine starija, a iako su odrasli u istom mestu, upoznali su se na Kanarskim Ostrvima kad je on imao 18, a ona 20.

- Ne bih rekla da je to bila ljubav na prvi pogled. Ubrzo posle toga videli smo se u Nemačkoj i započeli vezu - otkrila je Džesika, uz naglasak da je Toni divan čovek.

Kros je na to dodao:

- Kad je Džesi ušla u moj život, sve je počelo da ima više smisla jer sam dobio nešto važnije od fudbala. Lagao bih kad bih rekao da se ne svađamo, ali nikad nisam spavao na kauču. Brzo se pomirimo.

Više puta je istakao da je ona njegov najveći oslonac, a Džesika je svojevremeno ispričala kakav je on čovek:

- Emotivan je. Ponekad postavi zid oko sebe da se ne bi odmah otkrio nekom nepoznatom. Kad ga upoznam s prijateljima, molim ga da bude ljubazan jer ponekad njegovo ponašanje može da izgleda malo čudno. Čini se da ga ništa ne zanima ili da ne voli da razgovara, ali stvarnost je da mu treba više vremena da se otvori.

Toni Kros i Ibrahima Gaj EPA/KOCA SULEJMANOVIC
 

Evropski debi u Beogradu

Kros je 2007. sa 17 godina i 265 dana postao najmlađi debitant u istoriji Bajerna, rekord koji je kasnije oborio Alaba (2010). Evropski debi je imao iste jeseni, i to u Beogradu. Bajern je gostovao kod Zvezde u grupi Kupa UEFA (preteča Lige Evrope) i pobedio 3:2. Kros je ušao u 81. minutu i asistirao Miroslavu Kloseu, a potom i postigao pobednosni gol u nadoknadi vremena.

Zatim je opisala kako izgleda njihov život u prestonici Španije.

- Živimo u Madridu pet godina i nikad nismo otišli u grad. Radije sedimo kod kuće kao neki baka i deda.

Toni je to potvrdio:

- Posle utakmice žurim da bih proveo veče kod kuće. To mi daje snagu. Kad dođem, zaboravim na rezultat, poraz ili pobedu. Kod kuće sam muž i otac. To mi pomaže da funkcionišem.

Toni Kros EPA/Jjguillen
 

Uprkos tome što je u braku s jednim od najpopularnijih svetskih fudbalera, Džesika se radije drži povučeno i, za razliku od mnogih supruga fudbalera, izbegava pažnju. Ipak, često ga prati na gala događajima. Koliko važnu ulogu ima u Tonijevom životu, on je otkrio prilikom potpisivanja poslednjeg ugovora s Realom. 

- Moja žena je srećna, to je dobar znak za klub, zar ne? - s osmehom je istakao.

Toni Džesika su se venčali 13. juna 2015. Imaju dva sina i ćerku. Slobodno vreme najčešće provode na Majorki, gde imaju kuću. Biće tamo sve češće...

Tagovi:

Komentari(0)

Loading