ODLAZAK U PENZIJU Toni Kros završava karijeru posle Evropskog prvenstva

15:05 | 21-05-2024

Fudbal 0

Fudbaler Reala i nemački reprezentativac Toni Kros odlučio je da završi igračku karijeru po završetku Evropskog prvenstva, saopštio je danas madridski klub

Kros
EPA-EFE/SERGIO PEREZ

Kros (34) je u Real stigao 2014. godine iz Bajerna. Nemački fudbaler se oglasio na društvenim mrežama. 

- Bio je 17. jul 2014. godine - dan moje promocije u Realu, dan koji mi je promenio život. Moj život fudbalera, ali i čoveka. Bio je to početak odeljka u najvećem klubu na svetu. Posle deset godina, na kraju ove sezone ovo poglavlje dolazi do kraja. Nikad neću zaboraviti ovaj uspešan period - naveo je Kros na svom Instagram nalogu. On je istakao da će završiti karijeru po završetku EP u Nemačkoj. 

EPSKI POTOP MANČESTERA Teatar mokrih snova! (VIDEO)

- Takođe, ova odluka znači da je moja karijera privedena kraju jer će se završiti posle EP. Kako sam i ranije govorio, Real je moj poslednji klub u karijeri - dodao je nemački fudbaler. 

Kros je za Real odigrao 463 utakmice i postigao je 28 golova. Sa madridskim klubom osvojio je 21 trofej.

- Kros je jedan od največih igrača u Realovoj istoriji. Madrid će uvek da bude njegov dom - rekao je predsednik Reala Florentino Peres. 

Kros je sa reprezentacijom Nemačke 2014. godine osvojio titulu svetskog šampiona.

Za nacionalni tim odigrao je 108 mečeva i 17 puta se upisao u listu strelaca. EP je na programu od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj. Nemačka će igrati u grupi A sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading