Rusi prevarili obezbeđenje i ušli na utakmicu Srbije sa ruskim zastavama (VIDEO)

16:43 | 21-06-2024

Fudbal 0

"Orlovi" su imali veliku podršku

Navijači
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Grupa ruskih navijača uspela je da zaobiđe propise UEFA i nadmudri obezbeđenje na meču Srbije i Slovenije u Minhenu.

U želji da posmatraju meč, oni su došli na stadion u Minhenu sa ruskim zastavama, ali poznato je da na taj način ne bi mogli da uđu na tribine.

Agencija TASS je objavila video snimak sa navijačima koji su ušli na stadion, a objašnjeno je i na koji način su u tome uspeli.

- Po pravilu, dozvoljene su sve zastave osim u slučaju kada se one smatraju provokativnim ili kada diskriminišu, pa tim predstavljaju pretnju po bezbednost - stoji u saopštenju koje je UEFA poslala na adresu agencije TASS.

Na taj način su odgovorili zašto ruske zastave ne mogu da budu unete na stadion, pa samim tim i za meč Srbije i Slovenije.

Međutim, ruski navijači su se dosetili kako da nadmudre domaćine.

Srpska i ruska zastava su veoma slične, imaju iste boje, ali u obrnutom rasporedu. Rusi su samo okrenuli svoju zastavu naopako, ogrnuli se njima i otišli na ulaz gde je bila velika grupa srpskih navijača! Tako su ušli na stadion, a poznato je da ih je bilo dosta i na prvom meču Srbije, protiv Engleske.

I naravno, odgledali su ceo susret koji je kao što znamo završen rezultatom 1:1.

Neki su prognozirali pobedu Srbije, ali meč je završen bez pobednika, što odluku o plasmanu u nokaut fazu odlaže za poslednje kolo. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading