"NAVIJAČI PARTIZANA ZASLUŽUJU SVE DA ZNAJU" Stanojević o pojačanjima: Ne valja što cure informacije

18:11 | 28-06-2024

Fudbal 0

Opširno izlaganje novog-starog stratega crno-belih.

fkp
FK Partizan

Prethodne sezone Partizan je pokazao određeni nivo rasta što se timskog kvaliteta tiče, ali se u drugom delu sve srušilo kao kula od karata, zbog čega je ceh platio sada već bivši trener Igor Duljaj.

Na njegovo mesto za naredni period je stigao Aleksandar Stanojević, koji ima izuzetno težak zadatak da crno-bele vrati na staze stare slave. Oni se trenutno nalaze na pripremama u Sloveniji, odakle se popularni Stanoje oglasio ovim rečima:

- Imam prvi presek ekipe, jasniju sliku u vezi sa nekim igračima, kao i u kakvom smo stanju trenutno i veoma sam zadovoljan onim što sam video. Idemo korak po korak, u ovoj fazi rada je najbitniji intenzitet, da se upoznamo, da igrači dobiju prve zahteve, koje su dobro prihvatili. Nije to, naravno, još ono što želimo, daleko smo od toga, ali napredujemo iz dana u dan, to je najbitnije - kaže Aleksandar Stanojević.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ZVANIČNO Partizan doveo igrača na krilnoj poziciji, došao iz Prve lige Srbije

Utakmica sa slovenačkim Bravom je delovala kao eliminaciona za igrače koje ste želeli da vidite na delu?

- Istina, bio je to meč gde sam želeo da se uverim u sposobnosti nekih momaka, da imamo neku jasniju sliku. Bilo je dosta mladih momaka, neke ćemo poslati na pozajmice, neke vratiti u omladinsku selekciju, ali ćemo se preusmeriti na mlade snage u narednom periodu. Neki igrači su napredovali, neki nisu i žao mi je što nismo imali još jedan meč u Sloveniji da imamo još jasniju sliku, no, šta je-tu je.

Ima li nekih prijatnih, odnosno neprijatnih iznenađenja u kadru o kojima biste javno govorili?

- Rano je da diskutujemo na tu temu, iako nemam problem da kažem šta mislim, tim pre što navijači Partizana zaslužuju da znaju sva dešavanja, da se sve otvoreno kaže. Ipak, ovo je period rada kada svi variraju, stanje se menja iz dana u dan, uz to smo imali veliki broj igrača, mislim da odavno nije tako bilo. Jedan dan bude bolji, drugi lošiji, ali sve je to normalno dok ne odmorimo i uđemo u lakši ritam.

Kako tim reaguje na zahteve koje ste im postavili? Ipak se u toku prošle sezone menjalo mnogo toga, pa i dva trenera, između ostalog...

- Svaki trener ima svoje zahteve i ne bih ulazio u detalje ili poredio. Što se mene lično tiče, važno mi je da prihvate to što postavimo pred njih i da shvate šta želim, da imaju jasnu visiju toga, da znaju u svakom momentu šta treba da rade i, što je najvažnije, da igrači to prihvate. E, sad, još se nismo "našli" sto odsto, no, leći će sve na svoje mesto. Ove pripreme su kraće za sedam do deset dana i to nam svakako nedostaje, ali nema kukanja, idemo dalje, moj posao je da u kraćem vremenu postavim stvari na mesto i da posle toga uđemo u taj turnir u Moskvi i mečeve.

fkp FK Partizan
 

Neka pojačanja su već stigla. Nihad Mujakić je odradio nekoliko treninga u Sloveniji, Kervin Arijaga potpisao ugovor u četvrtak, a u petak će to učiniti i Ibrahim Zubairu. Šta očekujete od njih?

- Sa njima ćemo, pre svega, dobiti na čvrstini i brzini. Mujakića znam iz Turske, Arijaga je zadnji vezni, reprezentativac je Hondurasa, koji takođe ima dobre fizičke predispozicije, a potpisali smo i Zubairua, mladog igrača sa dve godine iskustva u Srbiji. Verujem da će biti lepo osveženje za nas i da će opravdati očekivanja.

U kojoj meri je Ifet Đakovac interesantan Partizanu?

- Nije dobro što takve stvari cure u javnost, remeti to poslovanje, Đakovac jeste profil igrača koji mi se dopada, ali daleko od toga da je realizacija transfera blizu ili završena, naprotiv. Sa druge strane, imamo još neke opcije, jer ne možemo da čekamo previše, 20. jula već imamo važnu utakmicu. Ako se reši - biću zadovoljan, ako se ne završi brzo, okrećemo se drugim opcijama.

Partizan će morati da se adaptira i na evetualne odlaske, pre svega Sameda Baždara i Mateusa Saldanje?

- Apsolutno. Rekao sam ljudima u klubu da može da ide svaki igrač za koga dobiju dobru ponudu, a i on sam bude zadovoljan. Mi jednostavno živimo od toga i moramo da se prilagođavamo. Naravno, biće to do nekog određenog datuma koji ćemo da ustanovimo i posle toga neće biti prodaje da ne bismo remetili kompoziciju tima. Takođe je bitno i da se pripremimo za te eventualne odlaske i već gledamo alternative.

Jeste li zadovoljni saradnjom sa stručnim štabom, jer i u njemu ima trenera sa kojima ste prvi put sarađivali?

- Prezadovoljan sam, iako je činjenica da sa nekim od kolega nisam ranije radio. Napravili smo unutar stafa timsku preraspodelu, svako ima svoje zaduženje, a svi smo uključeni i možemo da obuhvatimo širok spektar obaveza.

U kojoj meri pratite dešavanja u Dinamu iz Kijeva, rivalu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona?

- Pratimo im svaki korak, apsolutno sve što rade, sve nas zanima. Vidimo da angažuju nove igrače, pojačavaju se i ima malo žala što je Ukrajina ispala tako rano sa Evropskog prvenstva, jer bismo možda dobili umornijeg rivala - smeje se Stanojević. - Ipak, grupa im je bila neverovatna, osvojili su četiri boda i ispali, što se prvi put desilo. Dinamo je u reprezentaciji imao šest igrača, od toga četiri standardna, što je za respekt. Vidim i da su neke internacionalce vratili sa pozajmica, ali dobro. I mi smo se, nadam se, pojačali, pa polako, spremaćemo se za protivnika.

fkp FK Partizan
 

Jeste li ispratili dešavanja u ekipama po Srbiji?

- Naravno, vodimo računa i sve pratimo. Sem najvećeg rivala, imamo Vojvodinu sa sjajnim trenerom, pojavili su se i etablirali TSC, Čukarički, ozbiljni su veoma. Eto, poslenje i Jedinstvo Ub sa nekom sportskom, pravom sportskom pričom i smatram da će biti zanimljivije nego u prethodnom periodu.

Kakav Partizan navijači mogu da očekuju u narednoj sezoni?

- Nadam se agresivan, disciplinovan, nešto što je moj stil fudbala, Da budemo produktivni, da pokušavamo, da budemo dinamični. Malo je vremena, igrači dolaze u hodu, ali moram da budem zadovoljan, jer mi se ispunjavaju želje koje sam tražio klubu. Moraćemo malo da budemo strpljivi prvih nekoliko kola, ali se nadam da ćemo brzo biti onakvi akvi svi priželjkujemo.

U drugom mandatu ste osvojili 98 bodova, borili ste se za titulu do kraja. Kada je uporedite sa trenutnom, koja je po Vama jača?

- Uh, teško pitanje, ne mogu da odgovorim. Nisam još spoznao snagu ovog tima, nismo još implementirali sve zahteve, neki igrači su tek došli, neki nisu ni trening još imali. Rano je za poređenja, iskreno ih i ne volim, a i taj tim sam vodio pre tri godine, a u fudbalu se sve brzo menja. Čak i kada dođemo do toga, verovatno neću porediti - zaključuje Aleksandar Stanojević.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading