TERZIĆ POSLAO JAKU PORUKU Želimo pet titula u narednih pet godina, stvorili smo samoodrživ sistem

16:45 | 29-06-2024

Fudbal 0

Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je na današnjoj sednici Skupštine da u narednih pet godina želi pet titula i da je stvoren samoodrživ sistem

Zvezdan Terzić
Alo! Vladimir Marković

Crvena zvezda je danas u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" održala sedmu redovnu sednicu Skupštine.

Tom prilikom generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izneo je podatke o sportskim rezultatima, finansijama, omladinskoj školi i infrastrukturi.

- Svesni smo velikih očekivanja zvezdaške javnosti i da minuli rad u Zvezdi ne postoji. Sami smo podigli lestvicu očekivanja i navikli crveno-belu armiju na pobede, titule i svakodnevne uspehe. U skladu s tim, želimo da napravimo korak više i da svaka sledeća sezona bude bolja od prethodne. Ne postoji odmor kada se pravi moćna Crvena zvezda - izjavio je Terzić za skupštinskom govornicom.

Zvezdan Terzić Alo! Vladimir Marković
 

Zvezda je prošle sezone osvojila duplu krunu, u drugoj polovini avgusta igraće plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

- I u ovoj godini smo osvojili duplu krunu i pokazali apsolutnu dominaciju u srpskom fudbalu. Već smo obezbedili grupnu fazu Lige Evrope, a krajem avgusta nas očekuje plej-of za Ligu šampiona. Uradićemo sve što je potrebno da u ovu sezonu uđemo još bolji i organizovaniji, ponovimo i nadmašimo rezultate iz prethodne sezone.

DECENIJA USPEHA Zvezda obeležava 10 godina od dolaska Terzića na mesto generalnog direktora

Terzić se osvrnuo na poslednju deceniju koliko je u klubu i podsetio na uspehe koje je Zvezda ostvarila.

- Kad pogledamo prethodnih 10 godina, moramo da budemo izuzetno zadovoljni rezultatima. Osvojili smo osam titula, od čega sedam u nizu. Na sve to, uspeli smo da osvojimo i četiri uzastopne duple krune. O tome koliko smo uspešni, govori činjenica da rušimo sopstvene rekorde, što je odlika istinskih šampiona - rekao je Terzić.

On naglašava da je Zvezda pre deset godina bila van 200 najboljih klubova na UEFA rang listi, dok je sada konstantno među 40.

- Kad smo u junu 2014. godine krenuli na ovaj put, Crvena zvezda je na UEFA listi bila 205. klub u Evropi. Danas sa ponosom možemo reći da smo konstantno među 40 najboljih klubova Evrope. Sada, u junu 2024. godine, Crvena zvezda je apsolutno dominantna kada je reč o Srbiji, dok smo u Evropi veoma konkurentni sa osmogodišnjim kontinuitetom - saopštio je Terzić.

Zvezdan Terzić Alo! Vladimir Marković
 

Generalni direktor Zvezde kaže da klub u narednih pet godina želi isto toliko titula.

- Želimo da u narednih pet godina osvojimo pet novih šampionskih titula i prišijemo četvrtu zvezdicu na grb našeg kluba čime može da se pohvali mali broj klubova u Evropi - dodao je Terzić. Terzić je zatim pričao o finansijama kluba. 

- Govoreći o finansijama za prethodnu 2023. godinu, mogu da kažem da smo završili u plusu, sa ukupnim prihodom od 68 miliona evra. U ovoj tekućoj 2024. godini smo za prvih šest meseci ostvarili prihod od 55 miliona evra i time već ispunili finansijski plan za celu godinu - rekao je Terzić.

Kako je Terzić naglasio Zvezda je za 10 godina imala 373 miliona evra prihoda.

- Za prethodnih 10 godina imali smo 373 miliona evra prihoda. Od toga 308 miliona evra su prihodi iz inostranstva, što čini 83 posto od naseg ukupnog prihoda. Imali smo 25 miliona evra prihoda od javnog sektora, a za isti period smo platili 42 miliona evra plaćenog poreza u budžet Republike Srbije - rekao je Terzić.

On je naglasio da je od Zvezde stvoren finansijski samoodrživ sistem, da klub sada može bez problema da funkcioniše.

- Stvorili smo od Crvene zvezde finansijski samoodrživ sistem. U potpunosti je rešen nasleđen dug prema svim finansijskim institucijama. Crvena zvezda je 2014. godine imala 64 miliona evra dug i 8 miliona evra godišnji prihod. To znači da je klub tada imao dug u visini od 8 svojih godišnjih prihoda. Danas je ukupan dug kluba drastično manji od 1 godišnjeg prihoda - izjavio je Terzić.

Zvezdan Terzić Alo! Vladimir Marković
 

Terzić se osvrnuo na pandemiju koronavirusa koja je klubu nanela finansijske poteškoće.

- Finansijski pokazatelji bi danas bili i bolji da nismo pretrpeli finansijski minus u rasponu od 25 do 30 miliona evra zbog epidemije korona virusa. Pandemija korona virusa nam je odnela dvogodišnji planirani prihod od ulaznica i transfera, a onemogućena nam je i revanš utakmica za Ligu šampiona posle remija na Kipru sa Omonijom. Krenuli smo 2014. godine od kluba koji je bio u ambisu stečaja, blokada, izgubljene UEFA licence, sa preko 100 tužbi i još mnogo drugih u tom trenutku nerešivih problema. Možda i najveći problem Crvene zvezde u tom trenutku je bio što nije imala tim, vecina igrača je tada zbog ogromnih dugovanja napustilo klub - zaključio je Terzić.

Terzić se na kraju zahvalio svima na uspešnoj saradnji i iskrenoj podršci tokom 10 godina i obećao da će Zvezda nastaviti da pobeđuje, osvaja titule i raste kao klub.

Na sednici Skupštine obratio se predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović.

- Ostvarili smo i u tome napredak, finansije, infrastruktura, marketing, PR. Uvodimo novine, što zahteva nova znanja da bi se pratile tendencije u razvoju fudbalske igre i poslovanja kluba. Nesumnjivo da Zvezda ima najviše pristalica na ovim prostorima, vodimo brojne akcije koje doprinose popularnosti kluba - izjavio je Mijailović na sednici.

Mijailović je podsetio da klub ulazi u osamdesetu godinu postojanja i da je veliki izazov i obaveza da se to obeleži.

- Ove sezone ulazimo u jubilarnu osamdesetu godinu našeg postojanja. To je izazov i velika obaveza da je dostojno i rezultatima i obeležimo. Naš pogled mora biti okrenut budućnosti. Da bi i dalje bili na vrhu trebamo u svemu prednjačiti, tražiti najbolja rešenja sve u cilju da uvek imamo moćan tim koji će ostvariti najbolji sportski rezultat. Raspolažemo sa resursima da to i ostvarimo. Dosadašnji rad uverava da to sa uspehom možemo - rekao je Mijailović. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading