"ŽELIM DA ME NEKO POGLEDA I KAŽE: ZBOG TEBE JA NISAM ODUSTAO" Nije dobio bitku, ali je inspirisao mnoge: Turnir u Matijinu čast

12:14 | 10-07-2024

Fudbal 0

Sećanje na jednog izuzetnog mladog čoveka...

Matija Janić

Matija Janić (27) iz Mladenovca radio je u Crvenom krstu i bio uzor mnogima, dok ga, nažalost pre tačno četiri godine opasna bolest nije zaustavila. 

Krajem 2018. počeli su prvi simptomi retkog i opakog POEMS sindroma, tada počinje njegova borba koju nije izneo do kraja. Sada prijatelji čine sve da se njegovo ime, lik i delo nikada ne zaboravi.

Ove godine otišli su i korak dalje! Organizacija turnira u malom fudbalu u Matijinu čast počinje 12. jula, a ovi mladi momci pozivaju sve da podrže projekat kroz igru i zabavu onoga što je Matija voleo.

Turnir u fudbalu Printscreen
 

 

- Želja da napravimo turnir za našeg Matiju polako prelazi u stvarnost, a između ostalog za sve što nas čeka u dvorištu OŠ "Kosta Đukić" su zaslužni momci sa fotografije. Pozivamo sve da nam pruže podršku i budu uz nas, kako bi nas videli, upoznali i podigli turnir na viši nivo - kažu momci zaslužni za ovu veliku ideju.

Matija je za manje od dve godine izgubio tešku bitku u borbi od izuzetno retke bolesti kada se zarazio POEMS sindromom od kog se razboli svega tri posto ljudi, a za koju ne postoji lek.

Sećanje na Matiju živi i živeće kroz uspomene na velikog borca i humanitarca.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading