SPREMNI ZA EVROPU Radnički pregazio superligaša, Brazilac rešeta

06:00 | 13-07-2024

Fudbal 0

Povratnik u redove Šumadinaca s dva gola najzaslužniji za trijumfalni kraj priprema na planini

Evandro da Silva

Desetodnevne pripreme na Zlatiboru superligaš Radnički 1923 završio je trijumfalno. Četa trenera Feđe Dudića savladala je, takođe superligaša, Mladost iz Lučana s 4:0 (3:0).

Evandro da Silva Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Izuzetno raspoložen bio je povratnik u kragujevačke redove Brazilac Evandro da Silva, strelac dva gola, a mrežu Mladosti zatresli su i Milutin Vidosavljević, najbolji strelac crvenih u prošloj sezoni, kao i mladi Luka Milojević, koji je postigao prvi gol u seniorskoj ekipi Radničkog.

Feđa Dudić Alo!/Aleksandar Đorđević
 

U prvom poluvremenu Dudić je izveo tim: Lijeskić, Adžić, Zeljković, Turaj, Bulatović, Milojević, Bukumira, Vižđi, Mirčetić, Evandro i Rošević. U drugom poluvremenu igrali su: Mladenović, Ćosić, Šerbečić, Dadić, Aleksić, Vidosavljević, Ristić, Tomić, Gluščević, Suma i Ortiz.

S obzirom na to kakve je rezultate ostvario u pripremnom periodu može da se zaključi da Radnički kao zapeta puška ulazi u nastupajuću sezonu u kojoj ga uskoro čeka premijerni izlazak u Evropu.

Kragujevčani su najpre kod kuće savladani Radnički iz Niša s 3:0, a na Zlatiboru, pored Mladosti, i Slogu iz Doboja s 4:2. Jedino su remizirali (1:1) u duelu s APOEL, šampionom Kipra.

Evandro da Silva Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Na otvaranju sezone, narednog petka, Radnički će biti domaćin u Leskovcu, gde dočekuje Železničara iz Pančeva, zato što „Čika Dača“ još ne ispunjava uslove za utakmice u superligi.

Komentari(0)

Loading