PISANJE ISTORIJE Šumadinci imali sreće, možda će u komšiluk na evropsku premijeru

06:30 | 20-06-2024

Fudbal 0

Radnički dobio moguće rivale za istorijsku prvu sezonu u Evropi

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca

Radnički će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije igrati sa pobednikom susreta Mornar Bar (Crna Gora) - Dinamo Tbilisi (Gruzija).

Feđa Dudić Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Šumadinci su, dakle, izbegli rumunski Kluž, slovački Spartak iz Trnave i jermenski Ararat iz Jerevana.

- Ishod žreba je dobar, ali samo na papiru. U Evropi nema lakih rivala i svaki zahteva veliki oprez. Pratićemo njihov duel i siguran sam da će se momci i stručni štab dobro spremiti za bilo kog rivala i da će biti spremni za još jedno pisanje istorije - poručio je za Alo! sportski direktor kragujevačkog superligaša Slavko Perović, koji je bio u Ženevi na izvlačenju parova.

Slavko Perović Alo!/Aleksandar Đorđević
 

I stari i novi „Čika Dača“

Na konferenciji za novinare povodom početka priprema saopšteno je da će Radnički superligaške utakmice igrati na renoviranom „Čika Dači“, a evropske u Leskovcu, kao i da će novi stadion biti građen na novoj lokaciji.

- Malo su prenaglili na konferenciji. Mi smo uputili molbu državnom vrhu koja sadrži ideju o novom stadionu na periferiji grada, a da „Čika Dača“ bude renoviran. Nadamo se da će nam izaći u susret, ali daleko od toga da je odluka doneta - kaže za Alo! sportski direktor kluba Slavko Perović.

Radnički je, inače, otpočeo pripreme na „Čika Dači“, a nastaviće na Zlatiboru. Glavnom tvorcu kragujevačkog čuda, treneru Feđi Dudiću javili su se 25 fudbalera: Leković, Mladenović, Žunić, Šerbečić, Ćosić, Ortiz, Ristić, Dadić, Vidosavljević, Aleksić, Bevis, Simović, Bukumira, Gluščević, Ristić, U. Vidović, Pecelj, Adžić, M. Vidović, Tomić, Bulatović, Milojković, Ilić, Arsenijević i Turaj. Na prvoj prozivci opravdano nisu bili Milan Mitrović, s kojim je produžen ugovor, Sali Vižđi, zbog obaveza u reprezentaciji Tunisa, kao i Milan Vidakov, koji se još nije oporavio od povrede.

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca FK Radnički Kragujevac
 

Zasad jedini novajlija je Vukašin Bulatović, donedavni levi bek Metalca iz Gornjeg Milanovca, a Radnički su napustili Luka Zorić, Vasilije Đurić i Branislav Milošević, kojima je istekao ugovor, dok je kapiten Nemanja Tomić odlučio da okači kopačke o klin, ali će, kako je najavljeno, ostati u klubu, najverovatnije kao trener neke od ekipa mlađih kategorija.

Posle uvodnog dela, slede pripreme na Zlatiboru od 1. do 12. jula, gde će Radnički odigrati kontrolne utakmice sa crnogorskim šampionom Dečićem, premijerligašem iz BiH, dobojskom Slogom, kiparskim timom APOEL i lučanskom Mladošću.

Komentari(0)

Loading