DAMIN ADUT Srbin ulazi u sezonu s najvećom zaradom među 632 fudbalera: Plata 12 miliona evra!

06:00 | 23-07-2024

Fudbal 0

Iza Dušana Vlahovića je Napolijev golgeter Osimen s 10 miliona, takođe u neto iznosu

Dušan Vlahović

Ako je zarada merilo kvaliteta, Dušan Vlahović je prva zvezda Serije A. Prosto, ima najveću platu među 632 fudbalera u najjačoj ligi Italije.

Dušan Vlahović EPA/ANGELO CARCONI
 

Zarade u Seriji A

1. Dušan Vlahović (Juventus)   12*
2. Viktor Osimen (Napoli)         10
3. Nikolo Barela (Inter)               6,5
3. Vojćeh Ščensni (Juventus)    6,5
5. Hakan Čalhanoglu (Inter)      6
5. Lautaro Martinez (Inter)        6
7. Alesandro Bastoni (Inter)     5,5
8. Bremer (Juventus)               5
8. Federiko Kjeza (Juventus)   5
10. Alvaro Morata (Milan)        4,5
* u milionima evra

Srpski reprezentativac će u narednoj sezoni zaraditi 12 miliona evra, a kad se na to dodaju porezi i doprinosi, Juventus će za usluge 24-godišnjeg Srbina izdvojiti 22,2 miliona. Njegovim golovima se pogotovo nada novi trener „stare dame“ Tijago Mota, koji je izabranike odveo na pripreme u Hercogenaurah, bavarski grad poznat kao rodno mesto „Adidasa“ i „Pume“.

Tijago Mota EPA/Alessandro Di Marco
 

- Dušan je sjajan igrač, veoma talentovan, međutim, neće moći sam da nosi ekipu. Talenat se najbolje ispoljava kroz timski duh i zato sam uveren da će Vlahović imati odličnu sezonu - rekao je 41-godišnji Brazilac, koji je u prošloj sezoni vodio Bolonju do plasmana u Ligu šampiona. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juventus (@juventus)

Iza Vlahovića na listi najplaćenijih u Seriji A i jedini još s osmocifrenom zaradom je Viktor Osimen, koji u Napoliju ima 10 miliona evra. Ukoliko ne napusti grad pod Vezuvom i rastuži bujnu Mariku, vernu navijačicu koja ima nekoliko tetovaža posvećenih voljenom klubu. Pa čak i na nezgodnom mestu...

Luka Jović AP/Massimo Paolone
 

Što se tiče ostalih Srba na Apeninima, Luka Jović u Milanu i Filip Kostić u Juventusu imaju godišnju platu od po 2,5 miliona. Duplo manje zarađuje Ivan Ilić, kome je, izgleda, propao transfer iz Torina u Zenit, gde ga je čekalo 3,5 miliona evra po sezoni...

Komentari(0)

Loading