STANOJEVIĆ ZAGRMEO: Nismo napravili ni korak napred, hoću još tri pojačanja

18:03 | 26-07-2024

Fudbal 0

Trener Partizana emotivan na konferenciji pred meč sa Jedinstvom.

ata

Ozbiljan šamar je dobio Partizan od kijevskog Dinama (6:2), ali vremena za preveliko tugovanje - nema. Već u subotu sledi meč sa ubskim Jedinstvom u Superligi.

Ni na premijeri protiv Napretka Partizan nije bio uverljiv, trener Aleksandar Stanojević i sam priznaje da ekipa ne izgleda uopšte onako kako želi.

- Nismo nametnuli stil u prve dve utakmice, ali ni tokom priprema. Pričao sam o problemima koje smo imali. Nismo uspeli da se nađemo, nismo još blizu onjoga što želim i što možemo. Još nisu svi igrači spremni s obzirom na to da dosta njih nije prošlo pripreme zbog povreda ili drugih razloga. U hodu se uigravamo i pokušavamo da implementiramo neke stvari. Nadam se da će biti nekih osveženja i čekamo trenutak da sve bude onako kako ja želim. Trenutno smo daleko od onoga što želim.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zagrmeo je Stanojević na to što nema napretka u igri Partizana i očigledno je da brojni igrači jednostavno nemaju potreban kvalitet.

- Evidentno je da nismo napravili nijedan korak napred. Nastavili smo u istom ritmu i kako stoje stvati nemamo ni pedalj napretka. Više me brine faza napada od odbrane koju je lakše napraviti. Pokazali smo da smo totalno bezopasni i da se slabo krećemo u napadu. Imali smo malo ulazaka u protivnički šesnaesterac u svim pripremnim utakmicama osim Napretka protiv kojeg smo bili dominantni, ali poet nismo bili opasni. Ovoj ekipi je neophodno osveženje u igračkom kadru koje smo targetirali od početka priprema. Adaptacija na moj rad takođe traje duže nego što je očekivano iako imam veliko iskustvo.

Najavio je trener vicešampiona Srbije da želi još tri pojačanja do kraja prelaznog roka i, po mogućstvu, da dva stignu vrlo brzo.

- Razgovaram sa rukovodstvom svaki dan, više puta. To su krucijalne stvari i prioriteti. Svaki dan smo u tome. Potrebna su mi dva prelazna roka da napravim ekipu po svom ukusu. U ovom prelaznom roku su mi potrebna još tri igrača i u narednom tri ili četiri kako bismo mogli da pričamo o tome šta ja želim. Miran sam bio posle poraza jer sam svestan bio naših mogućnosti. Momci su pokušavali neke stvari, ali nismo ni trenirali u nekim trenucima onako kako smo trebali da igramo, a najveća odgovornost je moja. Nismo dovoljno osvežili ekipu i u napadu su nam potrebni igrači koji će biti konkretniji. Vidim da klub radi na tome i nadam se da ćemo do utakmica sa Luganom dovesti dva igrača.

Stanoje Marko Metlaš
 

Istakao je i strateg crno-belih da klub ima novca za novajlije.

- Moramo da dovedemo igrače. Partizan ima ogroman budžet za pojačanja i igrače koje plaća, za srpske uslove. Ne govorim za evropeke uslove, ali za Srbiju to je izuzetno veliki budžet i partizan ozbiljno plaća igrače što ne treba tako da bude. Čak i preplaćujemo, ali ćemo pričati na tu temu u nekoj drugoj priči. Teško je rešiti situaciju kada imate igrače pod ugovorom, a da možda nisu po mom ukusu, ali to je profesionalizam. Sigurno ćemo u ovom prelaznom roku dovesti još tri igrača - krilo, osmica i napadač s obzirom na to daje Saldanja u situaciji da će dobiti neku ponudu na koju ćemo morati da reagujemo. Drugi prelazni rok će biti moj pečat, ali sada moramo da rešavamo stvari hitno.

Priznao je Stanojević i da nije zadovoljan što uprava kluba nije ispunila sva obećanja koja je dala pre njegovog dolaska.

- Naravno da nisam očekivao probleme. Novi trener u sredinu kao što je Partizan ne dolazi posle sjajnih stvari. Sa te strane, to je moj posao i sve su izazovi te ne žalim ni jednog trenutka. Sa druge strane, bilo je pre nego što sam došao raznih priča i obećanja koja su trebala da se urade, ali to je neka druga tema o kojoj ne bih pričao na konferenciji pred utakmicu, ali generalno ne žalim. Ne kajem se, istrajan sam. Teško je i patimo, ali sam tu da probam da rešim te stvari. Biće potrebna pomoć kluba koju i dalje čekamo i očekujemo.

Osvrnuo se Stanojević i na meč sa Dinamom, poroznu odbranu, kao i nemoć u igri "parnog valjka".

- Jedina nenormalna stvar protiv Dinama je da smo primili tri gola za šest minuta. Bili smo korektni u fazi odbrane, ali u fazi napada nismo igrali ni pet minuta onako kako je potrebno. Ne možemo da pratimo intenzitete ni u napadu ni u dobrani. Pokazali smo da nismo spremni za ovaj ritam jer nas je protivnik mleo tokom cele utakmice i imao je 30 ulazaka u naših 16 metara. Iako smo primili tri gola u šest minuta, to nas je čekalo i u 60. minutu. Moramo da budemo prevashodno bolji napred, direktniji, da bismo igrali bolje i odbranu. to je problem koji moramo da rešimo. nije mi se dešavalo u karijeri da ne dođem do nečega što se makar nazire. U ovom trenutku se kod nas ni ne nazire.

Za kraj burne konferencije i koja reč o narednom protivniku - Jedinstvu.

- Dolazi nam utakmica domaćeg prrvenstva posle teškog poraza. Čuli smo da su ulaznice za utakmicu rasprodate, to je lepa vest. Drago mi je jer je Ub zdrava Sportska sredina. Očekuje nas poslednji trening i potpuno spremni dočekujemo utakmicu. Jedinstvo je dovelo dosta novih igrača. Ne odustaju od svog stila igre, gledali smo ih protiv Zvezde i u pripremnom periodu... Žele da igraju, mlada su ekipa i smatram da će tek da nadođu. Otišao im je najbolji igrač, ali su doveli dosta dobrih stranaca. Imaju dobru ekipu za naše uslove. Organizovani su, žele da igraju i imaju moje puno poštovanje. Radovanović je mlad stručnjak koji je dosta godina proveo u Italiji. Za poštovanje je kada neko provede toliko godina u italijanskom fudbalu, igra na tom nivou i radi sa kvalitetnim trenerima. Drago mi je da je jedan mladi trener iz Italije stigao i pokušava da se ovde nametne.

Duel Partizana i Jedinstva na programu je sutra od 20 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading