RADNA AKCIJA Šumadinci zasukali rukave, pa oživeo Karađorđe

06:30 | 04-08-2024

Fudbal 0

Entuzijasti iz Rače obnovili klub koji je igrao u visokom rangu, a sad kreće od nule

FK Karađorđe Rača

Posle sedam godina, na fudbalsku mapu Srbije vratio se nekad vrlo uspešan klub Karađorđe iz Rače.

FK Karađorđe Rača Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Stoti rođendan 2028. godine

Propisi su nemilosrdni, pa će Karađorđe, koji je nekad igrao i u rangu sadašnje Srpske lige, startovati od najnižeg ranga - Opštinske lige Rača-Batočina. Uz nadu da će za četiri godine, kad slavi stogodišnjicu, uspeti da se popne bar za dva ranga više - u Šumadijsku okružnu ligu.

Grupa entuzijasta, bivših i budućih fudbalera, uz mnogo muka je uspela da formalno-pravno obnovi rad kluba koji je u srcu najvećeg broja ljubitelja fudbala u Rači. Najpre je trebalo da se reši pitanje velikih dugova, najviše za struju. Račun je odblokiran, konstituisana je Skupština kluba i imenovani odgovarajući organi, što je uvod u takmičarski povratak kluba koji je osnovan 1. maja 1928, a nažalost ugasio se u sezoni 2015/16.

FK Karađorđe Rača Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Uporedo s formiranjem ekipe treba obezbediti uslove za takmičenje. S obzirom na to da je igralište i sve oko njega neodržavano i devastirano, jedini način da klub ispuni takmičarske uslove, kako kažu oni koji su se prihvatili obnove Karađorđa, jeste da zasuču rukave i većinu poslova preuzmu na sebe jer, zasad, novca nema dovoljno. Istina, iz opštine je obećana donacija žice za ogradu oko igrališta i tunel od svlačionica do terena.

FK Karađorđe Rača Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Zato je grupa članova rukovodstva i fudbalera organizovala radnu akciju. Uklonili su žicu koja više nije obavljala funkciju za koju je postavljena, a veliki posao bila je i kosidba uz igralište i oko klupa u gledalištu.

FK Karađorđe Rača Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Nije vođena velika borba samo protiv korova i žice, već i protiv sunca koje nije imalo namere da smanji gas i pruži doprinos obnavljanju fudbalske igre u Rači.

FK Karađorđe Rača Alo!/Aleksandar Đorđević
 

A kako kaže trener Ivan Nikolić, ovo su bile samo pripreme za infrastrukturnu obnovu igrališta i zgrade u kojoj su svlačionice i kancelarija.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading