OVO SU POTENCIJALNI PROTIVNICI CRVENO-BELIH Evo u kojim bi šeširima mogla da se nađe Zvezda u Ligi šampiona ili Ligi Evrope

14:00 | 27-08-2024

Fudbal 0

Fudbalere Crvene zvezde očekuje revanš meč protiv norveškog Bodo Glimta na "Marakani" u sredu od 21 čas u borbi za plasman u Ligu šampiona

Zvezda

Izabranici Vladana Milojevića imaju zaostatak iz prvog meča, u kojem je norveški tim slavio sa 2:1, te moraju da jure gol zaostatka, ali daleko od toga da crveno-beli nemaju šanse.

Treba istaći i da aktuelni šampion Srbije, koji god ishod ovog dvomeča da bude, ima zagarantovanu minimum grupnu fazu Lige Evrope. 

Takođe, od ove sezone, gledaćemo novi format Lige šampiona, ali i Lige Evrope, te će svaki tim odigrati ukupno po osam mečeva u grupnoj fazi. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Što se potencijalnih rivala tiče, Zvezda bi tako u Ligi šampiona prema projekcijama, bila smeštena zajedno sa Fejenordom, Sportingom, PSV-om, Lilom (ukoliko prođe Slaviju), Dinamom iz Zagreba (ukoliko prođe Karabag), Salcburgom (ukoliko prođe Dinamo Kijev), Jang Bojsom ili Galatasarajem (3:2 za Jang Bojs iz prvog meča) i Seltikom. To automatski znači da Zvezda u grupnoj fazi ne bi mogla da se sastane sa navedenim ekipama. 

Što se tiče ostalih šešira, četvrti je očekivano najlakši na papiru, ali i tu i te kako ima nezgodnih ekipa, dok o prva dva šešira ne treba previše govoriti. Sastav preostala tri šešira, prema projekcijama izgledao bi ovako: 

Šešir 1: Real Madrid, Mančester siti, Bajern Minhen, PSŽ, Liverpul, Inter, Borusija Dortmund, Lajpcig i Barselona.

Šešir 2: Leverkuzen, Atletiko Madrid, Atalanta, Juventus, Benfika, Arsenal, Klub Briž, Šahtjor i Milan.

Šešir 4: Slovan Bratislava (ili Midtjiland, prvi meč 1:1), Monako, Sparta Prag (ili Malme, prvi meč 2:0), Aston Vila, Bolonja, Đirona, Štutgart, Šturm Grac i Brest. 

Bode - Zvezda EPA-EFE/Mats Torbergsen
 

NAVIJAČIMA ZVEZDE SE OVO NEĆE SVIDETI Stiže milionska ponuda za Milojevičevog ljubimca?

U Ligi Evrope drugi šešir

U slučaju eventualne eliminacije od Bode Glimta, Zvezda bi igrala u grupnoj fazi Lige Evrope, gde bi prema projekcijama, bila u drugom šeširu.

Tako bi izabranici Vladana Milojevića kao potencijalne protivnike izbegli AZ Alkmar, Bragu, Olimpijakos, Real Sosijedad (ukoliko Slavija ispadne od Lila), Olimpik Lion, PAOK (ukoliko izbaci Šamrok), LASK (ukoliko izbace FCSB) i Fenerbahče. 

Samim tim, potencijalni rivali Zvezde u Ligi Evrope bili bi sledeći timovi:

Šešir 1: Roma, Mančester junajted, Porto, Ajaks (ukoliko prođe Jagjeloniju), Rendžers, Ajntraht, Lacio, Totenhem i Slavija Prag (ukoliko ispadne od Lila).

Šešir 3: Makabi Tel-Aviv (ukoliko Zvezda ispadne od Bodea), Ferencvaroš (ukoliko prođe Borac), Karabag (ukoliko ispadne od Dinama), Galatasaraj ili Jang bojs, Midtjiland (ukoliko Elfsborg izbaci Molde), Viktorija Plzenj (ukoliko izbace Harts), Rojal Union, Dinamo Kijev (ukoliko ispadnu od Salcburga) i Ludogorec (ukoliko izbace Petrokub).

Šešir 4: Malme, Atletik Bilbao, Hofenhajm, Nica, APOEL (ukoliko izbace RFS), Anderleht (ukoliko izbace Dinamo Minsk), Tvente, Bešiktaš (ukoliko izbace Lugano) i Elfsborg (ukoliko izbace Molde).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading