REŠETANJE Srbin u gradu ljubavi vodio damu do pobede, a crnka pala u euforiju

06:00 | 28-08-2024

Fudbal 0

Niko u poslednjih šest sezona Serije A nije imao više mečeva s makar dva data gola od Dušana Vlahovića

Bruna Andrizani

Raspucan kad mu vreme jeste. Pred skori start Lige nacija - 5. septembra, gostuje nam evropski prvak Španija - raduje forma Dušana Vlahovića, na kome će se, pre ili kasnije, bazirati ofanziva „orlova“.

Dušan Vlahović EPA/FILIPPO VENEZIA
 

Haubica Duci je s dva pogotka obeležio pobedu 3:0 nad Veronom u gradu ljubavi, čime se „stara dama“ osamila na vrhu posle drugog kola. A to se na Apeninima, da samo jedna ekipa ima dve startne pobede, nije desilo od sezone 2010/11. kad je takav učinak imao Kjevo koji je, inače, oživeo pre tri meseca posle bankrota.

Dušan Vlahović EPA/FILIPPO VENEZIA
 

Stranci strelci u Seriji A

1. Nordal (Švedska)            225
2. Hamrin (Švedska)          190
3. Batistuta (Argentina)      183
4. Ibrahimović (Švedska)   156
5. Vinisio (Brazil)               155
----------------------------
39. Vlahović (Srbija)            79

Beograđanin koji gazi tek 25. godinu sad ima najviše mečeva u poslednjih šest sezona Serije A s više od jednog postignutog gola - 18. Time je ostavio za sobom Interovog kapitena Lautara Martineza (17).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruna (@bruna.andrisani)

Drugi ovosezonski trijumf je obradovao armiju fanova Juventusa, pa i Brunu Andrizani. Atraktivna navijačica je objavila nekoliko storija na Instagramu s detaljima meča iz Verona, a u nekoliko njih je hvalila Vlahovića.

„Moj broj devet“, napisala je crnka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruna (@bruna.andrisani)

Vlahović je, dabome, za igru na „Bentegodiju“ (29.575 svedoka) zavredeo priznanje igrač utakmice, dokazujući uzgred da je najjači adut trenera Tijaga Mote. Naturalizovani Italijan, rođen u Brazilu, oformio je mlad tim Juventusa s liderom Ducijem koji ne krije želju da se bori za „skudeto“. A da kvaliteta ima, pokazuju, eto, i trijumfi sa po 3:0 protiv Koma i Verone.

Tijago Mota EPA/Alessandro Di Marco
 

Reprezentativac Srbije je s ova dva gola (28, 53. penal) stigao do 79. u Seriji A (Fjorentina 44, Juventus 35), čime se probio na 39. mesto večne liste stranaca strelaca. Ubrzo će prestići i Kristijana Ronalda, koji je u dresu bjanko-nera postigao 81. Možda i pre gostovanja Španaca na „Marakani“...

Komentari(0)

Loading