MORAMO DA IGRAMO EVROPU Stanojević jasan pred revanš u Belgiji

20:04 | 27-08-2024

Fudbal 0

Crno-beli imaju minimalan zaostatak

Aleksandar Stanojević

Trener FK Partizan Aleksandar Stanojević razgovarao je sa novinarima pred put u Belgiju.

Fudbaleri Partizana su u Beogradu poraženi od belgijskog Genta rezultatom 1:0, a sada ih čeka revanš koji se igra u sredu od 18 časova.

Na put su krenula 23 igrača crno-belih, dok je redove Partizana napustio štoper – Bojan Kovačević, koji će kao pozajmljeni igrač braniti boje španskog Kadisa.

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, oglasio se pred meč sa Gentom i rekao:

- Generalno imamo jedan loš rezultat iz prve utakmice, međutim imamo pravo da se nadamo iz razloga što smo videli i pokazali da možemo da ostvarimo povoljan rezultat, imali dosta povoljnih situacija u Beogradu koje nismo koristili tako da igra se još jedna utakmica i nemamo šta da izgubimo. Moramo da uradimo sve da pokušamo da prođemo dalje, verujemo da možemo i videćemo sutra da li možemo - počeo je Stanojević.

Upitan je o publici i kakvu utakmicu očekuje.

- Očekujem različitu utakmicu, očekujem veći pritisak sa njihove strane, više bočnih lopti. Okej, faktor publike donosi nešto, ali i nama je to bolje. Ono je bila sablasna atmsofera, tako da mislim da će biti drugačija utakmcia sa večim pritiskom sa njihove strane i biće agresivniji. Biće ovo zahtevna utakmica. Posle određenih analiza zadovoljan sam kako sam kako smo igrali, mislim da smo bili opasni, direktni, konkretni, falilo nam je da postignemo gol, što je najvažnije naravno. Tako da, šansu vidimo u strpljenju, moramo da probamo da igramo, da odgovorimo na njihov pritisak i da budemo opasni. A onda da li ćemo iskoristiti šanse videćemo - smatra trener Partizana.

Partizan - Gent Marko Metlaš
 

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:


Upitan je za izjavu da Partizan mora da trijumfuje i pomogne srpskom fudbalu...

- Imam motiv, svi znamo šta znači Evropa za nas i srpski fudbal. Znamo šta nam znači ova utakmica i ostanak u Evropi, igrači su svesni toga, jasno je predočeno i ovima što nisu svesni. Tako ćemo nastupiti. Ja sam rekao, nama treba Evropa, mi moramo da je igramo. Šta će biti ne znam - rekao je Stanojević.

Aleksandar Stanojević je svojevremeno imao ponudu Genta.

- To su bile neke nezvančne stvari. Igrali smo ovde jednu dobru utakmicu, dobar ambijent ovde, prošli grupu. Jedna teška utakmica i lep period. Teško je igrati ovde, ozbiljna liga i uslovi, tako da je zadovoljstvo nastupati ovde.Imali su oni trenera koji je ostao, bilo je tu samo nekih kontakata, nebitno sada. Trener im je tada produžio ugovor tada, jedan izvanredan trener. Ništa sada ne bih potencirao - kaže Stanojević.

Šta se dešava sa Kaluluom?

- Da, pa dobro, on je profesionalac i izvinio se za postupak. Ne možemo zbog jedne situacije sad da danima bičujemo i teramo do kraja. Jednostavno, platio je ceh svoj i postoji neki sistemi vrednosti u Partizanu, našem načinu razmišljanja, način ponašanja, pravila koje moraju da se poštuju. Možete jednom da pogrešite, drugi put nemate pravo na grešku, tako da svi mi imamo pravo na neku grešku. Tako da, jednostavno, u suštini je iza nas svaka situacija i prošla je, tako da nastavljamo normalno i biće kao da se ništa nije desilo, ali zna se kako moramo da se ponašamo, kako da funkcionišemo i znamo ako se ponavljaju neke stvari da će biti najteže za svakog od nas, tako da se prekida saradnja. Sad nastavljamo normalno uz jednu pozitivnu priču - objasnio je trener Partizana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading