PAVLOVIĆ SERVIRAO HLADNU OSVETU LACIJU Rimljani su pokušali da ga osramote pre pet godina, prvencem u dresu Milana ih ućutkao za sva vremena

12:45 | 01-09-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Lacija i Milana remizirali su na rimskom "Olimpiku" rezultatom 2:2, u utakmici 3. kola italijanske Serije A, a meč je obeležio srpski reprezentativac Strahinja Pavlović

Strahinja Pavlović

Odlična utakmica viđena je u prestonici Italije, gde su oba tima imala rezultatsku prednost u jednom trenutku, ali na kraju su morali da se zadovolje podelom bodova. Rosoneri su prvi poveli i to preko Strahinje Pavlovića u osmom minutu, kome je ovo i bio prvenac u dresu italijanskog velikana. Meč je na kraju završen 2:2. 

Milan tako ni iz trećeg pokušaja nije uspeo da upiše trijumf u novoj sezoni, dok je Lacio prvim remijem došao do četvrtog boda. 

Mnogi će se složiti sa tim da je bivši đak Partizana bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu. 

Međutim, ne samo da je popularni Kalaba postigao prvi gol u dresu Milana, već je na neki način ovo bila i svojevrsna osveta srpskog reprezentativca Laciju. 

ZVEZDA VIDELA MILANOVE MANE Pavlović postigao prvenac za "rosonere"

Evo o čemu je reč. Krenimo redom. 

Tog leta 2019. godine, Partizan je mogao da se pohvali pravim draguljem omladinske škole -Strahinjom  Pavlovićem. Njega je samo godinu dana ranije, tadašnji trener crno-belih, Zoran Bata Mirković "gurnuo u vatru" prekomandovavši ga u prvi tim. Golobradi momak iz Šapca je za kratko vreme oduševio fudbalsku javnost u Srbiji, a i šire, sjajnim izdanjem u "večitom" derbiju.

 Potpuno očekivano, samo nekoliko meseci kasnije, usledila je milionska ponuda iz Lacija.

Međutim, tada je klub sa "Olimpika" odigrao po mnogima prljavu igru. Bio je pretposlednji dan prelaznog roka u Evropi, Strahinja je sa čelnicima kluba otputovao u Rim na potpisivanje ugovora u vrednosti od 5.000.000 evra i završne preglede. 

Sve je išlo "kao po loju", posao je već unapred bio dogovoren, tog dana je trebalo sve da se okonča, ali...

Kao bomba odjeknula je vest u brojnim medijima na Apeninima da je "Strahinja Pavlović pao na lekarskom pregledu, jer ima problema sa srcem"...

Strahinja Pavlović EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
 

Navedeno je da rezultati srpskog fudbalera nisu na zadovoljavajućem nivou i da rimski klub zahteva da se test ponovi. 

Možda bi čitava ova priča iz Italije i mogla da prođe da u Partizanu još pre polaska za italijansku prestonicu nisu pripremili nalaze i tumačenja stručnjaka iz inostranstva u kojima se navodi da je Pavlović imao urođeno uvećanje srčane aorte, na gornjoj, dozvoljenoj granici... 

Ipak, situacija se dodatno zakomplikovala. Italijani su se pozivali na njegov EKG i tako pokušali da obore cenu obeštećenja. Lacio je odmah nakon prvog organizovao i drugi pregled, otežući tako čitav posao do poslednjeg dana prelaznog roka. Crno-beli nisu želeli da popuste i da menjaju ranije dogovorene uslove transfera iako su Rimljani nekoliko sati pre kraja prelaznog roka i pored svega, ponudili Partizanu tri, umesto pet miliona evra. 

Strahinja Pavlović EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
 

Delegacija Partizana je to odbila, napustila pregovore i vratila se sa Pavlovićem u Beograd. Crno-beli su odmah potpisali ugovor sa Kalabom i to petogodišnji, a on je samo još više napredovao u Partizanu i bio nezamenljiv u timu koji je potom predvodio Savo Milošević. 

Posle samo pet meseci, tačnije 18. novembra 2019. godine, Pavlović je prodat Monaku za 12.000.000, a dogovor je stupio na snagu 1. januara 2020, prvog dana zimskog prelaznog roka.

Strahinja Pavlović EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
 

Pre samog transfera u Kneževinu, Strahinja je mnogim medijima na pitanje gde bi voleo da nastavi karijeru govorio: 

- Razmotrio bih sve ponude sa zapada, samo u jedan klub nikada ne bih otišao, a to je Lacio. Oni nemaju taj novac - ironično je govorio.

I evo sada, pet godina kasnije, srpski reprezentativac je u dresu Milana, koji ga je platio 20.000.000 evra Red Bul Salcburgu, izašao na "Olimpiko", upisao prvenac i to protiv Lacija već u osmom minutu i tako im servirao hladnu osvetu! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading