SVETISLAVU PEŠIĆU SPECIJALNO PRIZNANJE UKTS Igrači vide ako trening nije pripremljen, naglasio Kari

06:30 | 22-09-2024

Košarka 0

Košarka je sport koji se najviše menja. Zato trener mora da se prilagođava tim promenama, ali ne treba da menja svoju filozofiju

Pešić

Ovo je, između ostalog, naglasio Svetislav Pešić, uspešni selektor naše košarkaške reprezentacije, koji je u Sportskoj dvorani “Master” u Zemunu primio specijalnu nagrada Udruženja košarkaških trenera Srbije za izuzetna dostignuća u trenerskoj karijeri, i tom prilikom održao predavanje za članove te strukovne organizacije na temu “Trenerski izazovi, prepreke i odluke u procesu do cilja”

Inače, popularni Kari je već dobio nagradu Udruženja za životno delo, ali je, kako je rekao Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja, uručujući mu i drugo priznanje, to posebna zahvalnost za ono što je uradio za naš sport.

- Za ove tri godine verujem uspešnog vođenja reprezentacije, nadao sam se da će me širom Srbije zvati da prenesem svoja iskustva, ali to se nije dogodilo. Ovo je drugi put da u Beogradu, u organizaciji Udruženja košarkaških trenera, i zato ću, možda, da vas dugo zadržim – rekao je Pešić.

Tako je i bilo, skoro tri sata. Naravno da svi treneri, jer ne rade sa reprezentacijom ili vrhunskim klubovima ne mogu da primene ono što su čuli, ali neki od saveta su, zapravo, univerzalna pravila kojih sportski učitelji treba da se pridržavaju.

- Nas trenere igrači odlično kontrolišu. Vide da li smo trening pripremili ili nismo. To mnogo govori šta treba da uradimo – naglasio je Pešić.

Takođe, rekao je, svaki igrač je priča za sebe, mora da se utvrdi koji element treba individualno da usavršava. Plej od dva metra i onaj od 1,85 imaju različite potrebe za usavršavanjem tehničkih sposobnosti. Mora da se radi, rekao je, i van parketa, jer je u klubu hemija važnija od talenta. Ali je, naravno, za uspeh sve važno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading