HAOS U GRČKOJ Janakopulos nije gledao Panatinaikos-Partizan zbog hapšenja!

19:44 | 23-09-2024

Košarka 0

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos nije gledao utakmicu između atinskog kluba i Partizana

Dimitris Janakopulos i Despina

Meč je odigran na legendarnom stadionu "Panatinaiko" pred više od 40 hiljada ljudi, ali bez vlasnika "zelenih".

Dimitris Janakopulos je dobio poruku da je zbog vređanja na društvenim mrežama dobio zabranu na duži vremenski period i da mu nije dozvoljen dolazak na bilo koji stadion u Grčkoj i morao je da plati kaznu od 35.000 evra.

Da se Janakopulos pojavio, bio bi uhapšen.

- To je bila odluka. Idemo dalje. Šta je bilo sledeće? Događaj koji je proslavio Grčku. Kao što je slavljen i medaljama koje su donela grčka deca na Olimpijskim igrama. Proslavljena je Grčka, njeni istorijski spomenici, grčka košarka.

Reč je o nezamislivom reklamiranju, za koje bi EOT platio 10.000.000 evra. Strani klubovi su obožavani. I rivalskim sportistima, vilice su im otpale od onoga kroz šta su prošli. Mediji u inostranstvu konstantno izveštavaju. Španski mediji, italijanski, srpski, čak i u Engleskoj.

Reference u SAD na pohvalan način, komentari u stilu "NBA je dobra, ali ovo ne može da doraste". Evroliga je obeležila ono što se dogodilo u subotu uveče u Kalimarmaru. 42.000 ljudi. "To nije fotografija sa fudbalskog terena", pišu oni. Možda najveća slika u istoriji sporta. To govore stranci, a ne Grci. U Grčkoj, međutim, tužilac odlučuje da osoba koja je planirala i realizovala konkretan događaj ne može da ode na stadion, jer postoji sumnja da će počiniti nova krivična dela", piše grčka SDNA u svom tekstu

- Gde će počiniti nove prekršaje? Na istorijskom turniru koji je platio i organizovao i koji se održava u znak sećanja na njegovog oca. Drugim rečima, ne govorimo o zvaničnoj utakmici, već o utakmici čiji nivo konkurencije se vidi iz učešća povređenih Lesora (3 minuta) i Slukasa (5 minuta), jednostavno zato što su želeli da u karijeri imaju doživeo ovo istorijsko iskustvo. Tužilac je presudio ono što je presudio za ovu utakmicu

Reklo bi se da pravda postupa hladno, ne ispituje detalje slučaja po logici, već po disciplinskim kodeksima, zakonima itd. Ali šta je to dovelo do mobilizacije celog državnog aparata u poslednjih 48 sati? Jer sve navedeno nije napisano jer je Pravda pogrešila. Ona je nezavisna, ne utiče na imena i takva bi trebalo da bude. Poenta je da je bilo nekih koji su tražili da se sa nekim desi sledeće: Osoba koja je organizovala i platila reklamiranje Grčke da prisustvuje stadionu Panatenaik!

Onaj koji je osmislio i sproveo istorijsku noć evropske košarke na ovom nivou. Uostalom, zgodno je da neko ko psuje na Instagramu izgleda zao i... bauk. I sam se trudi da na epski način oda uspomenu na svog oca, koji je bio jedan od najvažnijih faktora mesta. Razmišljate veliko da to učinite odlučno.

Ostaje jedno pitanje: kako je mobilisan ceo državni aparat dva dana pre turnira? Manje se radi o sportu, a više o ljudskoj zavisti. Dakle, naše informacije govore da je pre nekoliko dana u nadležne državne službe stigao dokument. Ovo je pozvalo vlasti da preduzmu neophodne radnje u slučaju pojavljivanja Dimitrisa Janakopulosa. Njegovo pojavljivanje na arheološkom lokalitetu u subotu uveče, jer je to stadion Panatenaik. Ali šta znače neophodne radnje? Neki su u javnosti pozivali na hapšenje Dimitrisa Janakopulosa. Oni su je zapravo želeli, a ne samo tražili. Upravo zbog toga su nadležni obavešteni. Smatrali su da će slika turnira sećanja na Pavlosa Janakopulosa sa 42.000 ljudi biti ukaljana, jer bi to bila prilika da se pokažu slike hapšenja - stoji u daljem tekstu.

Pre utakmice je Dimitris Janakopulos izrazio negodovanje zbog toga što ne može da bude na utakmici "u svojstvu sina svog oca" i opisao je kaznu kao "nepoštenu i pravno nevažeću", ali je bio odlučan u nameri da je poštuje

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading