VERUJEM U BOLJI REZULTAT Večiti za top 10 Evrolige, ali treba preležati bolesti

07:00 | 03-10-2024

Košarka 0

Proslavljeni trener i bivši selektor reprezentacije Dragan Šakota govorio je za sport.alo uoči starta sezone.

Dragan Šakota

Proslavljeni srpski trener Dragan Šakota uoči starta sezone u Evroligi očekuje da će Crvena zvezda i Partizan zabeležiti bolje rezultate nego lane.

Aktuelni predvovnik atinskog AEK-a i nekadašnji selektor naše reprezentacije počeo je od bivšeg kluba - Zvezde.

- Početak sezone nije kriterijum. Neke stvari mogu da se vide, a neke ne. Na početku je sve moguće. Nisu formirane neke stvari i forma nije dostigla vrhunac, ništa se nije iskristalisalo. Kažu Zvezda izgubila od Dubaija, pa izgubila je i Olimpija Milano, Real je izgubio… To su ti rezultati na startu sezone - kaže Šakota za sport.alo i osvrće se na Partizan:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KK Crvena zvezda KK Crvena zvezda

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SNAGA Miler-Mekintajer i Teodosić

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

- Igrali smo na tom turniru, gledao sam nekoliko utakmica… Drugi je to tim, druga hemija. Videćemo kako će se igrači izboriti za uloge u timu, sledi i period dokazivanja. Biće to proces koji će trajati neko vreme. Ne bi me iznenadile oscilacije, ali imaju kvalitet i Partizan i Crvena zvezda. Mislim da večiti rivali mogu da ostvare bolji rezultat u Evroligi nego prošle sezone.

KK Partizan Marko Metlaš/Alo
POJAČANJE Lundberg 

 

A kada je reč o favoritima za titulu kaže sledeće:

- Neće niko reći drugačije od nekog šablona. Tu su Real Madrid, Barselona i Fenerbahče. Vidim Efes je pobedio u Superkupu i nijanse odlučuju. Ipak, na kraju sezone se sve sabira i broje se titule, a do kraja ima mnogo utakmica i događaja, treba proći kroz razne krize i, tako da kažem, bolesti. Potencijalno dosta klubova konkuriše za fajnal-for, pre svih Španci, Real i Barsa, Fener sigurno i ne znam da li bih se usudio da tu svrstam Efes. Takođe Panatinaikosa i Olimpijakos, a ostaje da verujemo da će se Crvena zvezda i Partizan naći u završnici. Smatram da će se crveno i crno-beli boriti za mesto u prvih 10, ali mnogo faktora će uticati na to.

Šakota smatra da je gradski rival i prvak Evrope Panatinaikos odradio dobar posao letos.

- I jedini i drugi, Panatinaikos I Olimpijakos, imali su malo promena što se odlazaka tiče. Imaju u roster po 16, 17 igrača na treningu. To je kapital! Mislim da su oba grčka predstavnika u eliti jači nego prošle sezone - kaže bivši trener Olimpijakosa.

Period stabilizacije u AEK

Sa AEK-om ima jasne ambicije.

- Nažalost, u ovoj našoj grupi tri od četiri tima prolaze dalje, pa se forma traži na početku sezone. Desilo nam se to da tri glavna igrača još uvek nisu igrala zajedno. Oni su skuplji od svih. Nadamo se da će stvari biti bolje kako vreme odmiče. Moramo biti na oprezu. Svakako želimo da prođemo u drugu fazu i nastavimo takmičenje, želimo da doguramo što dalje. Za neki previsok plasman nemoguće je pričati kada gledaš ekipe poput Malage i Tenerifa. Baš se izdvajaju. Ovo je prva godina u klubu nakon burnog perioda koji nije bio dobar, sada je period stabilizacije - ističe srpski stručnjak.

Njegovog kolegu, trenera PAO Ergina Atamana, hvale na sva zvona u Grčkoj.

- Nisam imao prilike da ga upoznam. Nismo se sreli. Jeste, napravio je rezultat i to mora da se poštuje. Hvale na na sav glas, istina je. To je u Grčkoj tako, čim napraviš rezultat odmah te dižu u nebesa - rekao je Dragan Šakota.

Euforiju zbog srebra na Olimpijskim igrama zamenila je strepnja zbog potencijalnog odlaska selektora Pešića sa klupe "orlova"

- Čuo sam se sa Svetislavom Pešićem, ali nisam zaključio da razmišlja o odlasku. To nije bila tema našeg razgovora, a čuli smo se nedavno, možda se u međuvremenu nešto promenilo, iskreno ne znam. Nije mi pomenuo odlazak. Videćemo ubrzo o čemu se radi. Ono što dobro funkcioniše ne treba menjati, ja sam oduvek pristalica toga - zaključio je Dragan Šakota.

V. Zogović

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading