MI NISMO SPORNI Čović otvoreno, otkrio šta je problem kod ostanka Svetislava Pešića

11:21 | 07-10-2024

Košarka 0

Prvi čovek naše košarke Nebojša Čović još jednom je govorio o Svetislavu Pešiću i mogućnosti da ostane selektor

kkcz

- Mi nismo sporni. Ja sam to javno i rekao, Pešić je zaslužio produžetak ugovora, sad što to nije ranije urađeno, a trebalo je dva-tri meseca pred Olimpijadu, nije pitanje za mene i ovaj tim koji je sada došao u KSS. Otvorena su mu vrata i nemamo nijedan problem ili zadršku u pogledu produžetka saradnje. Igrači su takođe izrazili svoje mišljenje. Ne priča se sada o njima, ali pričaće se i te kako već u novembru. Teško da možete da računate na evroligaške igrače pošto 21. novembra kada se bude igrala Danska-Srbija igra se derbi Zvezda Partizan u Evroligi. Koliko će oni igrača dati, sa kakvom ćemo reprezentacijom izaći- rekao je Čović gostujući u Jutarnjem programu na televiziji K1.

Nastavio je u istom ritmu.

- Mi smo imali četiri, pet razgovora, juče još jedan dodatni. On je ovde tri godine neprekidno bio smešten u Beogradu, odvojen od porodice. Razgovarali smo kako bismo mogli da napravimo drugačiju varijantu, da ublažimo te probleme, on je bio jedini trener zaposlen u savezu na neodređeno vreme, a to nije baš normalno. Uz uvažavanje svega što kaže, to da ima 75 godina, da hoće da uspori ritam života, ali ima tu i stvari koje su ostale iz prethodnog perioda, nekih nesuglasica koje su se događale, ali da to ostavimo po strani, jer neće pomoći oko ovih razgovora.

Priznaje da situacija nije nimalo laka.

- Znao sam da ima problema, svaki dan kako radimo analizu doživim neko novo iznenađenje, stanje je teže nego što smo mislili. Marina (Maljković, prim, aut) ima ugovor još godinu dana, Pešiću je istekao ugovor krajem septembra. Ima puno normativnih akata koji treba da se ubrzano menjaju, ali sezona je počela i ne možete u toku sezone da pravite neke velike poremećaje - podvukao je Čović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading