PRAVA DRAMA U ZADRU Scena kao na filmu: Poznati košarkaš skočio u more i spasao čoveka

18:26 | 11-10-2024

Košarka 0

Marko Ramljak, kapiten košarkaškog kluba Zadar, pio je kafu sa suprugom i prijateljem u jednom poznatom zadarskom kafiću, kada je primetio da se čovek u moru bori za život

ABA liga

Bez oklevanja, Ramljak je skočio u vodu, potpuno obučen, i spasao ga.

Incident se dogodio u petak ujutru, oko 11:30, kada je muškarac ušao u more, ali su stvari krenule po zlu. Ramljak, koji je bio sa prijateljem i suprugom, nije ni trenutka čekao. 

- Supruga je prva primetila da se nešto dešava, čovek je bio svega nekoliko metara od obale. Shvatio sam da je situacija ozbiljna i odmah sam skočio da pomognem - izjavio je Ramljak za "24sata.hr" .

Iako je jesen već stigla, temperatura mora je još uvek prijatnih 20 stepeni, ali to nije sprečilo hrabrog košarkaša da bez razmišljanja reaguje.

IGRA MAČKE I MIŠA U ARENI NBA Partizan zgromio oslabljenu Cibonu

- Čovek nije bio u odeći, očigledno je nešto pošlo po zlu. Pomogao sam mu da se približi obali, a prijatelj mi je pružio ruku i zajedno smo ga izvukli na sigurno. Čovek je bio zbunjen i zahvaljivao mi se više puta - dodao je Ramljak.

Nakon što je izvučen na sigurno, pozvana je Hitna pomoć, koja je brzo stigla i potvrdila da je sa muškarcem sve u redu. Ramljak je ostao skroman, napominjući da ovo ne smatra herojskim činom. "To bi svako uradio, nije nikakvo herojstvo - rekao je kapiten Zadra. 

Iz zadarske bolnice su potvrdili da je lekar pružio prvu pomoć na licu mesta i da nije bilo potrebe za daljim intervencijama. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading