Srbija u trećem šeširu za kvalifikacije za Olimpijske igre

17:25 | 04-10-2023

Košarka 0

Naše košarkašice neće imati lak zadatak

Košarkašice Srbije
Alo/Marko Metlaš

Košarkašice Srbije saznale su u kakvoj konkurenciji čekaju žreb za kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Parizu.

Izabranice Marine Maljković se nalaze u trećem šeširu zajedno sa Japanom, Nigerijom i drugim kvalifikantom američkih pretkvalifikacija.

Prvi šešir čine Sjedinjene Države, Kina, Australija i Španija, drugi Belgija, Brazil, Francuska i prvi pretkvalifikant iz američkih kvalifikacija, dok su u četvrtom Mađarska, Senegal, Novi Zeland i Nemačka.

Žreb za ženske olimpijske kvalifikacione turnire koji će se igrati 2024. godine, pred Olimpijske igre u Parizu, održaće se u četvrtak 5. oktobra 2023. od 19.30 sati u mađarskom Šopronu.

Domaćini četiri turnira biće Antverpen (Belgija), Rio de Žaneiro (Brazil), Šopron (Mađarska) i Ksian (Kina) i četiri reprezentacije domaćini igraće u ovim gradovima.

Poslednje dve reprezentacije koje će učestvovati u kvalifikacijama, pa samim tim i poslednji tim iz trećeg šešira biće poznati od 9. do 13. novembra.

Direktan plasman su već obezbedile SAD kao svetski šampion i Francuska kao domaćin OI. Te dve selekcije će igrati turnire bez takmičarskog značaja, pa će iz njihovih grupa plasman obezbediti još po dve selekcije, dok će iz preostalih grupa plasman obezbediti po tri nacionalna tima.

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading